Dansdragets pokalregn

Med att dansa hem 36 pokaler sammanlagt slog Dansdraget nytt föreningsrekord på Höstbuggen i Luleå i lördags. I klassen Dubbelbugg Ungdom E blev det full pall för Älvsbyn med Hampus Hedqvist, Malin Berdahl och Paulina Hedqvist i topp.

I klassen Bugg Ungdom E segrade Emmelie Nilsson och Magnus Lundström och tog därmed sina sista poäng för att avancera upp till BUD.

I klassen Bugg Ungdom E segrade Emmelie Nilsson och Magnus Lundström och tog därmed sina sista poäng för att avancera upp till BUD.

Foto:

LULEÅ2008-09-18 06:00
Över 300 tävlingsdansare samlades i Luleå i lördags för att göra upp i bugg- och rock´n roll-danserna på Höstbuggen, en tävling som arrangerades av Luleå Bugg och Swing. Dansdraget ställde upp med 30 dansare.
- Trots att träningsverksamheten startade för bara tre veckor sedan gjorde våra dansare mycket bra ifrån sig på tävlingsgolvet, vilket resulterade i otroliga 36 pokaler och en hel del andra bra placeringar, rapporterar Maria Engström, tränare och själv tävlande i högsta seniorklassen, Bugg Senior A, tillsammans med Kjell Landström.
Jodå, det blev guld för paret Engström/Landström i BSA även denna gång.
Hela pallen
I klassen Dubbelbugg Ungdom E fyllde Dansdraget upp hela prispallen: 1) Hampus Hedqvist, Malin Berdahl och Paulina Hedqvist, 2) Adam Lundström, Julia Gudmundsson och Erika Karlsson, 3) Martin Nilsson, Judith Grahn och Moa Johansson.
- Guld blev det också för Magnus Lundström och Emmelie Nilsson i Bugg Ungdom E, som i och med det tog sina sista poäng och avancerar vidare upp till BUD, berättar Maria Engström och räknar upp fler förstapristagare:
Pontus Borgenstål och Julia Gudmundsson i Bugg Ungdom C, Simon Jonsson och Östersundstjejen Linnea Oscarsson i Bugg Ungdom D, Tobias Lindström och Ida Eklund i Bugg Vuxen D, Mikael Lundström, Frida Danielsson och Ida Eklund i Dubbelbugg Junior D.
Fler pokaler
I klassen Bugg Ungdom D fick Hampus och Paulina Hedqvist kliva upp på pallen igen och ta emot silverpokalen. Silver blev det även för Mikael Lundström och Frida Danielsson i Bugg Junior D, samt för Roger Bergman och Mona Dahlberg i Bugg Senior B.
På tredje plats kom Adam Lundström och Moa Johansson i BUD, Martin Nilsson och Judith Grahn i BUC, Göran Långström och Astrid Edin i BSB, och Pontus Borgenstål, Emmelie Nilsson och Lisa Eliasson i Dubbelbugg Ungdom D.
- Förutom alla pallplatser lyckades Dansdraget ta flera andra bra placeringar, bland andra Marcus Granlund och Anna Engström som blev fyra i BVD, likaså Kent Bergman och Mona Wikman i BSB. Dick och Nina Olovsson hamnade på sjätte plats i BSA, och Sören Ådin, Skellefteå, och Eva Bäärnhielm slutade på nionde plats i BSA, säger Maria Engström, nöjd över föreningens framgångsrika inledning på höstens tävlingssäsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om