Alterdalen tillbaka i söderfyran

Alterdalens fotbollsherrar har lyckats! Det blev vinst även i den andra kvalmatchen. Nu väntar spel i fyran nästa säsong.

Alterdalens fotbollsherrar är tillbaka i division 4.

Alterdalens fotbollsherrar är tillbaka i division 4.

Foto: Privat

Luleå kommun2019-10-02 23:03

Först besegrades Heden med 2–1 på hemmaplan. Och borta mot Luleå SK 2 på onsdagskvällen blev det likadana siffror.

Andra raka kvalsegern innebär att Alterdalen tar steget från femman upp till fyran kommande vår.

– Det känns jättebra. Jag kan inte annat än vara stolt över grabbarna. De gör en riktig laginsats, hyllade tränaren Niklas Kristoffersson.

Alla målen föll i den första halvleken. Luleå tog först ledningen, men innan paus hade Alterdalen vänt till 2–1. Didrik Strand satte kvitteringsmålet medan Johan Wessung satte segermålet.

– Vi spelar riktigt bra i första då vi håller i spelet och rullar bollen fint. Vi börjar bra i andra också men sedan sätter de en otrolig press på oss. Grabbarna gör det grymt bra som ändå lyckas hålla undan, sa Niklas Kristoffersson.

Visst var han ganska nervös när hemmalaget tryckte på för en kvittering.

– Nog var det lite spänt att stå där på sidan om och titta på. Vi har spelat ett 3–5–2-system hela säsongen, men ikväll flyttade vi ner folk i den 75:e minuten och spelade med fem backar.

Det blev bara en snabb visit i femman. Alterdalen åkte nämligen ur fyran förra säsongen, men nu tar man alltså steget upp igen. Kanske går det bättre nästa gång.

– Vi mötte bara lag från fyran under försäsongen och gjorde bra ifrån oss då. Om vi får behålla spelarna och kan fortsätta träna bra och bibehålla samma spel tror jag det kommer gå bra i fyran. Jag tror på spelarna i det här laget, säger Niklas Kristoffersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!