Målrikt när herrarna kryssade mot Hertsön

Hela 26 mål blev det när Arjeplogslaget Argentum gästade Hertsön i söndags. Matchen slutade 13-13 (4-5, 3-4, 6-4, 0-0) efter 56-56 i skott och en vansinnig forcering av hemmalaget i tredje periodens andra hälft.

LULEÅ 2011-01-24 02:44

Argentum hade tabelltvåan Hertsö IBF i brygga. När Raymond Westerlund gav Arjeplogslaget en femmålsledning (7-12) i fjärde spelminuten i sista perioden trodde nog de flesta att Argentum skulle ta hem spelet.

Alla utom spelarna i Hertsö IBF som satte allt på ett kort. Full fart framåt.

- Vi var inte beredda på det, säger Argentumtränare Mats Nordin.

"Groteskt fall framåt"
Till dess hade Argentums tunna trupp satsat på att vänta ut Hertsön och på spelvändningar och det gick bra, länge, rätt länge...

- Hertsön gick från 7-12 till 13-12. Det var rätt skönt att vi därefter kunde vända tillbaka och kvittera. En poäng mot ett av seriens topplag är inte att förakta. När det släpper att vi tappade en stor ledning tror jag att vi trots allt kommer att känna oss väldigt nöjda. Det här matchen var faktiskt ett groteskt fall framåt jämfört med förra helgens insats, säger Nordin.

Spelet var hårt och tufft och det var Hertsön som åkte ut mest.

Anledningen var att man skulle försöka stoppa Norrbottens bästa och snabbaste innebandyspelare som var på sitt bästa spelhumör. Vi talar här om Argentums Magnus Ranberg som svarade för tre mål och fyra målgivande passningar.

- Magnus är helt ostoppbar, menar Mats Nordin.

Linus Schönbeck fick målskyttet att lossna och gjorde fyra av Argentums mål.

I förlängningen hade Argentum ett stolpskott...

Argentums målskyttar: Linus Schönbeck 4, Raymond Westerlund 3, Magnus Ranberg 3, Per Gyllenberg 2 och Fredrik Jakobsson 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om