Här är starttiderna för de svenska damåkarna idag

Med start idag fredag väntar tre dagars längdåkning i världscupen i Lillehammer. Allt börjar vid 11-tiden med 10 km fristil. Här är startiderna för Piteås Ebba Andersson och övriga svenska åkare. Vem tror mil lyckas bäst i vinter?

Både Sollefteås Frida Karlsson och Piteås Ebba Andersson har stora medaljchanser i dagens fristilslopp över 10 kilometer.

Både Sollefteås Frida Karlsson och Piteås Ebba Andersson har stora medaljchanser i dagens fristilslopp över 10 kilometer.

Foto: Johanna Wallen

Längdskidåkning2022-12-02 08:31

Det är damerna som inleder världscuphelgen klockan 11.00. Ebba Andersson och Frida Karlsson har givetvis fina medaljchanser.

– Jag förväntar mig att det inte var den första och enda kampen mellan oss två (förra helgen). Däremot tror jag att det kommer att vara många andra som är sugna på att också ge sig in i den kampen, säger Ebba Andersson till TT.

Piteåstjärnan åker med seger i sikte igen:

– Det känns ju dumt att ha någon annan målsättning när man har lyckats få till en första- och andraplacering i de lopp som vi hade där.

 Så här startar de svenska åkarna:

11.10.00: Lovisa Modig

11.17.00: Frida Karlsson

11.19.00: Ebba Andersson

11.22.30: Ingrid Hallquist

11.24.00: Moa Ilar

11.24.30: Jenny Solin

Piteås Emma Ribom kommer inte till start idag utan laddar inför lördagens sprint och söndagens 20 km masstart.

Och Riboms klubbkamrat i Piteå Jonna Sundling kommer inte heller till start denna helg på grund av förkylningen hon drog på sig tidigare.

Herrarnas lopp startar kl 12.45 men ingen åkare från Piteå är uttagen i det svenska laget. Enda norrbottning är William Poromaa, som startar kl 13.07.

Tävlingarna direktsänds på TV6.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!