Klubbkamraten Johan Häggström, 27, har stormat fram i skidspåren och växt ut till Norrbottens största namn på herrsidan.
Samtidigt har Björn Sandström åkt under radarn och sällan skapat några större rubriker.
– Fantastiskt kul att följa "Häggas" utveckling, säger 24-åringen.
– Jag har inte haft så mycket framgångar än. Att komma topp 30 i världscupen skapar inte så mycket rubriker. Så är det väl rent krasst.
För två vintrar sedan tog han sina första världscuppoäng efter att ha slutat 26:a i Holmenkollens fristilsfemmil.
Inför fjolåret skruvades förväntningarna upp. Men det blev inte en enda topp 30-placering för Piteååkaren som inför den säsongen hade lovordats av både landslagskamrater och tränare.
– Jag är inte alls nöjd. Jag tycker att den säsongen var väldigt dålig. Det gick inte bra, min kropp var inte i balans, säger Sandström och fortsätter:
– Det är svårt att säga vad det berodde på. I fjol stämde inte saker och jag vill inte grubbla i varför – det tillhör det förflutna nu. Men vintern var lärorik och jag känner mig mer trygg nu.
Det har också märkts i resultatlistorna. Prestationerna under inledningen av säsongen 2019/2020 är något helt annat.
Under världscuppremiären i finska Ruka knep han två raka topp 30-placeringar i distansloppen och helgen efter stod han för en imponerande insats på förstasträckan när Sverige blev sexa i stafetten.
– Mitt mål är att etablera mig högre upp i resultatlistorna denna säsong, säger Björn Sandström som framför allt vill bli en stabil topp 30-åkare.
– Hamnar jag topp 20 i världscupen är jag nöjd. Sedan är det långsiktiga målet topp tio. Lyckas jag med det blir jag otroligt nöjd även om det inte skapar stora rubriker.
Under sommaren har han och tränaren Fredrik Uusitalo lagt om träningen för att fjolårssäsongen inte ska upprepas. Stort fokus har legat på att höja maxhastigheten i skidspåren.
– Jag har alltid varit mer av en uthållig typ. Men jag har behövt bli snabbare och det har jag blivit, säger Piteå Elit-åkaren.
24-åringen berättar att han sett fram emot tre tävlingar lite extra denna säsong. Tour de Ski, Ski Tour 2020 och fristilstremilen i Falun.
På lördag står han på startlinjen i schweiziska Lenzerheide för den första etappen av sju i kraftprovet Tour de ski. Debutanten Sandström tror att tävlingsformatet passar honom.
Framför allt ser han fram emot den sista etappen – slutklättringen uppför slalombacken Alpe Cermis i Val di Fiemme.
– En bra dag kan det gå riktigt bra uppför Alpe Cermis. Jag är starkast uppför, säger Björn Sandström som kommer att ha sex lopp på åtta dagar i kroppen när han står på startlinjen sista dagen.
– Efter en veckas tävlande kan även den bästa ha det tungt uppför Alpe Cermis. Men jag hoppas kunna ha en bra tour med bra återhämtning.
Björn Sandström är inte ensam Piteå Elit-åkare i Sveriges Tour de Ski-trupp. Utöver honom är även Johan Häggström uttagen på herrsidan och på damsidan återfinns Emma Ribom, Jonna Sundling och Charlotte Kalla.
– Piteå är helt makalös klubb. Det är som ett landslag – jag trivs otroligt bra, säger 24-åringen som började tävla för Piteå Elit säsongen 2016/2017.
Han anslöt från Täfteå IK som han tävlade för som junior och sitt första år som senior.
– Jag är sjukt tacksam över att få chansen och vara med på den resan som Piteå Elit gjort.
Även han själv har tagit en annorlunda väg som skidåkare. Björn Sandström föddes i USA och flyttade till Sverige när han var nio år.
– Min mamma är amerikan och pappa är från Sverige. Vi bodde i Missoula som ligger i Montana nära den kanadensiska gränsen. En liten studentstad uppe i bergen, säger Sandström.
– Läget är underbart vackert och jag gillar att fiska och vandra där – det är ett eldorado för sådana saker.
Där fanns inte jättemycket snö, men tillräckligt för att han skulle kunna ta sina första stavtag i USA.
– Vi flyttade till Täfteå eftersom att mamma och pappa fick jobb i Umeå, säger Björn Sandström.
– Tyvärr har jag inte varit till Missoula på många år. Vi gjorde oss av med huset för två–tre år sedan.
Han fortsätter:
– Vi spenderade somrarna där när jag var yngre. Men jag har inte gjort det på fem–sex år eftersom att det är för varmt där. Det går inte att träna dubbla pass där eftersom att det ofta är upp mot 40 grader.