Glädjeskutt för Hagström – tårar för Karlsson

Nyligen fick hon beskedet att hon är petad från OS. Johanna Hagström svarade med en jätteinsats och kom tvåa i sprinten i Tour de Ski. För Piteå Elit-åkarna gick det dock tyngre då varken Ebba Andersson, Charlotte Kalla eller Viktor Brännmark gick vidare från kvalet. Värst gick det för Frida Karlsson.

Frida Karlsson lämnade i tårar, men bättre gick det för Johanna Hagström som slutade tvåa i sprinten och var mycket nära att vinna.

Frida Karlsson lämnade i tårar, men bättre gick det för Johanna Hagström som slutade tvåa i sprinten och var mycket nära att vinna.

Foto: Fotograf MAXIM THORE

Längdskidåkning2022-01-01 14:54

I torsdags kom beskedet att Anna Dyvik får den sista sprintplatsen i OS-truppen, vilket innebär att Johanna Hagström petas.

Efteråt var besvikelsen stor.

– Jag vet att jag hade kunnat ta medalj på OS, och nu får jag inte ens åka, sa hon.

Hagström förvandlade besvikelsen till styrka och stod för en imponerande insats i lördagens sprint. Hon tog sig hela vägen till final och var i ledning på upploppet, men blev till sist omåkt av ryskan Natalja Neprjajeva.

– Nytt år, nya möjligheter. Det känns otroligt skönt faktiskt. Det har varit lite tufft de senaste dagarna så det känns så häftigt att vara på pallen igen, säger hon till Viaplay. 

För Charlotte Kalla, som kämpar för att ta den sista OS-platsen, gick det tyngre.

I fredagens masstart stod hon för en stabil insats och slutade på 16:e plats på 10 kilometer fritt, men under lördagen blev det en 39:e plats.

Ebba Andersson slutade på 34:e plats och fick också tacka för sig efter första loppet. 

Dagens tuffaste motgång drabbade Frida Karlsson.

Hon gick vidare från kvalet, men blev sedan diskad i kvartsfinalen då hon bytte spår och fällde Jessie Diggins. Karlsson hade ett gult kort sedan tidigare och straffades nu med ett tidstillägg med totalt tre minuter. 

Karlsson får fortsätta tävla om hon vill, men i och med tidstillägget är hennes segerchanser helt borta och hon var rejält besviken efteråt.

Hon storgrät och ville åka hem.

– Med tre minuters tillägg känns det ändå kört. Jag är förbannad för jag tyckte att kroppen svarade bra. Nu ska jag åka hem och ladda batterierna, säger hon till Viaplay och tar på sig ansvaret:

– Det var trångt och jag satte mig i en dålig situation. Jag har bara mig själv att skylla.

Hon berättar att hon ska gå och be om ursäkt till Diggins.

– Det är nog att jag förstör för mig själv, men det är illa att jag förstör för någon annan också.

I herrarnas kval slutade Piteå Elit-åkaren Viktor Brännmark på 49:e plats och inledningen på touren har varit tung för 29-åringen. I sprintkvalet i Lenzerheide slutade han på 59:e plats och på det klassiska 15 kilometersloppet blev han 78:a.

Glädjeämnet var Calle Halfvarsson som tog sig till final och blev femma.

Johannes Kläbo vann före Erik Valnes och Pål Golberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!