Dubbelt Norrbotten på pallen: "Dyra sekunder"

Volkswagen Cup körde första deltävlingen för säsongen i Idre. Det blev Piteååkare på pallen i såväl damklassen som herrklassen, "Hade siktat på att vinna", säger Viktor Brännmark.

Sofia Henriksson, Piteå Elit, till höger, stod för en riktigt stark tävling då hon blev trea i Idre under Volkswagen Cup. Vann damklassen gjorde Linn Svahn.

Sofia Henriksson, Piteå Elit, till höger, stod för en riktigt stark tävling då hon blev trea i Idre under Volkswagen Cup. Vann damklassen gjorde Linn Svahn.

Foto: Håkan Stridblom

Längdskidåkning2019-12-06 14:42

Avslutningen på damernas 10 km klassiskt blev en riktig rysare. Med 200 meter kvar av loppet så skiljde det endast 1.8 sekunder mellan ledaren Moa Olsson och trean Linn Svahn. Tvåa i det läget låg Piteå Elits Sofia Henriksson med 1.1 sekunder upp till ledaren och 0.7 sekunder till trean.

– Det var ganska dyra sekunder där på slutet i loppet, men jag hade full koll på vad jag behövde göra. Det var bara det att jag inte riktigt hade det som krävdes i kroppen i dag, säger Sofia Henriksson.

Under de 200 sista metrarna så blev det omkastningar. Sofia Henriksson föll tillbaka till en slutlig tredje plats 2.6 sekunder från segern.

– Klart det är lite surt, men samtidigt är jag väldigt nöjd med placeringen. Det här var ett bra svar från kroppen.

I övrigt kan noteras att Lisa Vinsa, Piteå Elit, blev sexa och Jenny Öberg, Kalix SK, åtta.

Piteå Elits Viktor Brännmark åkte in på en fin tredje plats.

– Jag hade siktat på att vinna, men jag är nöjd med en tredje plats, säger Brännmark.

Fredrik Andersson stod högst upp på pallen och tvåa var Simon Andersson och sedan kom Brännmark 19.9 sekunder från segern.

– Jag brukar inte åka bra i december så det här var ett bra kvitto. Nu siktar jag på att få ledarvästen när jag åker härifrån.

Trots att du själv säger att du inte brukar åka bra i december?

– Jo jo, men det är ingen sanning, skrattar Brännmark.

Näst bästa länsåkare blev Jens Andersson, Kalix, på nionde plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!