Lagbygget nästan i hamn

Piteå Hockeys lagbygge är i princip i hamn. Detta efter att nyckelspelaren Magnus Isaksson förnyat sitt kontrakt och att Marcus Sandström återvänder efter tre säsonger i Kalix. "Jag längtar efter att köra igång" säger Marcus.

21 juni 1916 09:23

Det var en riktigt nöjd klubb- och sportchef i Piteå Hockey, Jonatan Glader, som kunde lägga till två vassa forwards i sitt pussel.

– Ja verkligen. Magnus Isaksson var vår bäste spelare förra säsongen och Marcus Sandström som är en powerforward har ett gott rykte i vår förening, säger Glader.

Marcus Sandström inledde sin karriär i Björns utanför Boden. Som junior spelade han i Luleå Hockey och fick även chansen i fem elitseriematcher säsongen 2011-12.

Därefter kom han till Piteå, gjorde 15 poäng i grundserien och två i kvalet.

Men han var inte så nöjd med den säsongen.

– Nej, det stämde inte riktigt. Så på ett sätt känns det som en revansch att få komma tillbaka till Piteå och visa vad jag kan, säger Marcus som fyllde 24 år nyligen.

Efter året i Piteå gick han till Kalix där han haft tre framgångsrika säsonger med hela 110 poäng på 113 matcher.

– Det har varit tre riktigt bra och utvecklande år både för mig och för laget, säger han.

I vintras fick Sandström chansen att spela fem matcher i allsvenskan med Asplöven.

– Det var kul att få prova och se vad som skiljer. Synd bara att Asplöven åkte ur.

När vi ringer upp Marcus Sandström tisdag morgon befinner han sig på semester.

– Vi har varit i Barcelona och nu ska vi iväg på en kryssning, säger han och njuter av semestern.

– Visst gör jag det, men jag längtar även till att komma till Piteå och köra igång träningen.

Det är som sagt även klart att lagkaptenen Magnus Isaksson fortsätter en fjärde säsong i Piteås tröja.

– Det var förstås jätteviktigt. Magnus var vår bäste spelare med ett stort hjärta för klubben. En allroundspelare som är bra på allting, säger Jonatan Glader.

I och med de två senaste pusselbitarna är lagbygget nästan fullbordat. Kontrakten för back up-målvakterna Albin Ström och Viktor Åström återstår. Sju backar har kontrakt, återstår att se vad som händer med en åttonde platsen.

Lagbygget som helhet?

– Vi är väldigt nöjda i dagsläget. Utifrån vår plånbok har vi fått ihop ett bra lag och det kommer också att behövas. Norrettan kommer att bli bättre än någonsin i och med att Sundsvall och Asplöven har kommit ner från allsvenskan. Varenda match kommer att bli stenhård och viktig för att vi ska kunna ta oss till allettan.

En nyhet till hösten blir DM i Norrbotten. Mer om det i en annan artikel inom kort.

Piteå Hockeys trupp

Målvakt: Joel Vännström (Viktor Åström och Albin Ström ej klara).

Backar: Isak Ahrling, Jakob Riihiaho, Olof Lundberg, Anders Öhlund (ny), Isak Pantzare, Fredrik Bergdahl, August Tornberg.

Forwards: Johannes Tornberg, David Pettersson, Petter Mäkitalo (ny), Erik Wikgren, Sebastian Harila (ny), Viktor Sandberg (ny), Alexander Forsberg, Carl Becker, David Selberg, Emil Wrenman, Magnus Isaksson, Marcus Sandström (ny) samt från juniorlaget Samuel Sandström, John Eriksson och Alexander Manberg.

Tränare: Rolf Nilsson, Daniel Rankvist (ny).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micke Lindgren