Ställ in OS i Peking.
Nä riktigt så kanske jag inte skulle vilja säga – men att man pratar mer om OS-trupper än världsläget sett till smittspridning så är det inget annat än uppseendeväckande.
Jag har dock närmare till att säga stopp än kör.
Ta bara en snabb titt på handbolls-EM som spelas i detta nu i Slovakien och Ungern.
Det går inte en enda dag utan att man hittar nya fall av smittade och då pratar vi om ett mästerskap som huserar 24 lag. 24 lag med låt oss säga 30 eller varför inte 35 personer. Då har vi alla fall inte tagit i för lite.
Det innebär att, väldigt grovt räknat, 840 personer på ett eller annat sätt rört sig i de två länderna som arrangerar mästerskapet.
Jämför detta med OS i Peking där 2 892 idrottare plus ett stort antal ledare och andra prominenta personer kommer finnas. Jag skulle tro att vi landar på mer än 4 000 personer som kommer att röra sig i och omkring de olika platserna för tävlingarna.
Utan att måla fan på väggen – är det verkligen någon som tror att det inte kommer att dyka upp smittfall även i Peking.
Hand upp.
För frågan är inte om utan hur många som kommer att smittas.
Samtliga utövare i de 109 olika grenarna i OS har tvingats via en omdiskuterad app rapportera in sitt hälsoläge varje dag. Detta har man börjat med två veckor innan avfärd till Peking.
Snyggt så – man allvarligt är det inte så att det är när man är på plats som riskerna också eskalerar.
Det senaste larmet har kommit från den norska längdlandslaget där Heidi Weng och Anne Kjersti Kalvå har lämnat positiva covid-tester.
För dessa bägge hänger nu jakten på OS-medaljerna på ett skört snöre.
I ärlighetens namn så hänger kanske samtliga 2 892 atleters deltagande i samma snöre.
Det handlar också om långbänken där fluorvallan har dragits fram och tillbaka.
Om jag är snäll så har Fis inte kommit någonstans – detta i sig är en skandal.
Om jag ska vara helt ärlig istället så har Fis åstadkommit en sak – med sitt handlande kring fluorvallorna – och det är en gråzon som i jämförelse gör en kolgruva i Ryssland till en färgklick.
Först hade Fis ett målet att plocka fram en kontrollapparat för att kunna avgöra om någon använde de av EU förbjudna vallorna med för hög PFOA-halt.
Det gick väl....tja snällt sagt si så där.
Då valde man att be samtliga landslag skriva under en försäkran om att man inte skulle använda sig av de förbjudna produkterna.
Det gick väl också....si så där.
Och mer misstankar inom främst längdåkningen är INTE vad sporten behöver.