Lotta Ökvist lämnar Hammarby. Det var inte oväntat. Det förvånande är att det sker först nu.
Fotbollsspelaren fostrad i Piteå IF har alltid gillat att röra på sig och söka nya utmaningar. Hon är inte den som likt jämnåriga nyblivna landslagsspelaren Ronja Aronsson väljer tryggheten och gör säsong efter säsong i samma klubb.
Ökvist är en spelare i rörelse.
Från Piteå valde hon oväntat Umeå. Tillbaka i Piteå igen. Amerikanska ligan: Boston (konkurs), Houston, Orlando. Tre klubbar ingen speltid. Hem till Sverige, Hammarby och 23 matcher senare till Manchester United.
Talangen har alltid funnits där, men inte alltid den obevekliga tron på sig själv i alla lägen. Det är så det har sett ut från läktarhåll.
Unga Ökvist imponerade stort första säsongerna i Piteå. Hennes passningsspel, rörlighet och offensiva problemlösning gjorde mig för fem år sedan säker på att hon inom någon säsong skulle tillhöra A-landslaget.
Så blev det inte. Skadorna kom och självförtroendet sjönk med det. Det blev ett par klubbyten mellan Piteå och Umeå för att hitta tillbaka.
Ökvist var frankt en vänsterytter på damallsvensk medelnivå när erbjudandet kom. Proffsspel i USA. Hon valde äventyret före tryggheten.
Att det skulle bli en tuff mental prövning var självklart. Proffsidrott i USA är att äta eller ätas.
Hon prövades verkligen mer än väntat. Boston som värvat henne gick i konkurrs. Ökvist hamnade sedan i två lag som egentligen inte behövde henne och lyckades själv aldrig bevisa motsatsen fullt ut.
Efter några månader var hon tillbaka i Sverige och Hammarby. Där lyfte hon sig igen och det var inte konstigt att flera damallsvenska klubbar var intresserade förra hösten när Bajen åkte ur.
Därför var det oväntat att hon blev kvar.
I Hammarby har hon imponerat. Assisten har flödat. En del viktiga mål har gjorts.
Elitettan är verkligen inte damallsvenskan, men kanske är det vad hon behövde för att få ut mer av den potential som alltid har funnits.
Den dag Lotta Ökvist får alla bitar på plats kan hon mycket väl vara en given svensk landslagsback.
Nu hamnar hon i den klubb som ungefär vartannat år tillsammans med Real Madrid turas om att vara världens största (inte nödvändigtvis bästa).
Hon kommer dit som heltidsproffs och omgärdad av en köpesumma på över 300 000 kronor enligt Aftonbladet. En sådan spelare kommer få krav på sig.
Om hon tidigare haft press på sig att lyckas så är det nu mer än någonsin hon ställs inför en tuff mental utmaning.
Klarar hon den kan det bära hur långt som helst.