Jean-Christian stannar i Piteå IF

Sprintern Jean-Christian Zirignon är ett stort friidrottslöfte. Nu överväger han en flytt till Umeå, men Piteå IF kan andas ut.– Jag kommer att fortsätta tävla för Piteå till att börja med, säger han.

Jean–Christian Zirignon funderar på en flytt till Umeå, men tänker fortsätta tävla för Piteå IF och fortsätta samarbetet med tränaren Stefan Utsi. (Arkivbild)

Jean–Christian Zirignon funderar på en flytt till Umeå, men tänker fortsätta tävla för Piteå IF och fortsätta samarbetet med tränaren Stefan Utsi. (Arkivbild)

Foto: Sofia Wellborg

KRISTIANSTAD2014-08-19 13:22

Tidigare i sommar tog Jean-Christian Zirignon studenten och nu vill han plugga vidare.

– Jag har kommit in på en utbildning i Umeå där det finns bra träningsmöjligheter. Men jag har inte bestämt mig, det är ett rätt stort steg att ta. Jag har svårt att bestämma mig för saker, förklarar han.

Umeå eller inte, Jean-Christian Zirignon tänker i alla fall fortsätta representera Piteå IF och samarbeta med tränaren Stefan Utsi.

– Jag har haft honom snart ett år och det har funkat bra. Det kommer nog att funka bra på distans också om det blir så att jag flyttar.

Hur mycket kan du fortsätta utvecklas i Piteå?

– Det är jättesvårt att säga, men det känns som det lossnat ordentligt nu.

”Hyfsat nöjd”

Ja, den här säsongen har gått riktigt bra för Jean-Christian Zirignon. Bland annat har han slagit Norrbottensrekord och tagit ett JSM-silver på 100 meter

Den gångna helgen blev det också en fin femteplats på samma distans i Nordiska Ungdomskampen som avgjordes i Kristianstad.

– Jag är nöjd med placeringen men själva loppet var inte jättebra rent tekniskt sett, säger Jean-Christian.

Trots det blev tiden 10,74.

– Det är jag hyfsat nöjd med.

Men ingen rådde på Morten Dalgaard Madsen. Dansken vann på tiden 10,45.

– Han är riktigt snabb. Hans personbästa ligger någonstans runt 10,30. Till den nivån har jag fortfarande en bit kvar.

Bäste svensk

Däremot hade Jean-Christian JSM-mästaren Emil von Barth bakom sig över mållinjen.

– Men han han fick en riktigt dåligt start...

Jean-Christian Zirignon kunde i alla fall glädjas åt att ha blivit bäste svensk på 100 meter. Dessutom bidrog han till en fin svensk stafettplacering.

– Där blev vi tvåa, det var roligare än femteplatsen.

Det svenska laget (med också Emil von Barth, Johan Lilja och Jacob Ewertzh) sprang 4x100 meter på 40,95. Norge vann stafetten på 40,76.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!