Fyra medaljer till Inyon i karate-SM

Två silver och två brons blev Piteåklubben Inyons facit vid karate-SM.- Bättre än förväntat, vi hoppades på två medaljer och tog fyra, sa lagledaren Bo Frejdh.

Inyons deltagare vid karate-SM. Från vänster: André Lindqvist, Beatrice Lindqvist, Cassandra Frejdh, Michael Lidström och Jens Johansson.

Inyons deltagare vid karate-SM. Från vänster: André Lindqvist, Beatrice Lindqvist, Cassandra Frejdh, Michael Lidström och Jens Johansson.

Foto: Bo Frejdh

KRISTIANSTAD2010-09-30 02:42
Årets SM i karate avgjordes i Kristianstad. Totalt 207 deltagare från 59 föreningar gjorde upp om medaljerna i kumite och kata.
Cassandra Frejdh tog silver i kata, besegrades av Elin Ernekrants, Tibble, i finalen.
På vägen fram till final hade Cassandra vunnit övertygande och bara förlorat en domarflagga.
Nöjd med silvret
- Jag är jättenöjd med silvret. Tyvärr var jag tvungen att använda min bästa kata innan finalen, så där jag fick prova en kata som jag inte tävlat med tidigare. Den räckte inte riktigt till för en seger. Men det är bara att träna och tävla mer.
Cassandra ingår i förbundets utvecklingsgrupp för kadetter och har chansen att slåss om en plats i karate-EM i Serbien.
Två silver
Beatrice Lindqvist tog silver i kumite, seniorer 61 kg. I finalen mötte hon Stephanie Kaup Malavé, Stockholm, med flerårig erfarenhet från karatelandslaget. Hon har vunnit SM-guld åtta (!) gånger i följd.
Beatrice lätt sig dock inte avskräckas utan satsade offensivt och förde matchen. Stephanie lyckades dock med några kontringar och fick in ett par avgörande träffar.
- Jag är jättenöjd med finalen, jag lyckades föra den och hindra Stephanie att tränga ut mig mot kanterna. Jag lärde mig mycket, så nu är det bara och träna på och använda mina nya erfarenheter för att bli bättre, sa Beatrice.
Två brons
Inyons Michael Lidström tog brons i kata för seniorer, herrar. Michael möte klassegraren i första matchen. Via återkval med jämna matcher tog sig Michael till en tredjeplats. På vägen fram till bronsmedaljen slog han två landslagsmeriterade motståndare.
I tuff konkurrens lyckades Jens Johansson ta brons i kata för pojkar.
Jens visade med sina kator att han utvecklats och tagit sig in i Sverigeeliten i sin åldersklass.
- Alla i Inyon har gjort mer än förväntat, nu gäller att fortsätta ge våra tävlande möjligheter och resurser så att de kan få träna, tävla och utvecklas vidare så att vi etablerar oss i Sverigeeliten, sa Bo Frejdh.
Dyra resor
Inyons sekreterare Bo-Teddy Olsson ser dock ett problem.
- Jätteroligt att det har gått så bra för oss på SM. Men ett bekymmer för oss är ekonomin med långa avstånd och dyra resor. Det är dock ett måste för att nå framgångar eftersom alla läger och tävlingar ger värdefull erfarenhet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!