Trots bakslagen – Majorov till OS: ”Satan vilken dag”

För en vecka sedan fick han corona, missade EM, blev isolerad och drömmen om OS verkade långt bort. Nu är Nikolaj Majorov frisk, hemma i Sverige och har fått ett glatt OS-besked.

Nikolaj Majorov

Nikolaj Majorov

Foto: Bildbyrån

Konståkning2022-01-18 18:59

Det såg tungt ut för Nikolaj Majorov under förra veckan då han hunnit fram till Tallinn men kvällen innan det korta programmet på EM var hans coronatest positivt och mästerskapet blev det inget av. 21-åringen blev även satt i karantän på ett hotellrum och räknade med att få sitta där i tio dagar.

Nu är det tvärtom för Luleåprodukten som under tisdagen fick höra att han trots ett missat EM ändå får chansen på OS som invigs den 4 februari.

– Det har varit mycket nyheter och fy satan vilken dag. Man är helt slut efter att ha fått lämna rummet men det är ju ännu större med OS. På förmiddagen var det ett digitalt möte med lite folk där jag fick beskedet.

Hade du några aningar på förhand om detta?

– Nej, utan det var en sömnlös natt. Kvällen innan fick jag veta att det blir ett möte så det var en natt full av mardrömmar och jag har varit otroligt nervös.

Förutom OS-beskedet blev det även klart att Majorov slapp tio karantändagar i Estland. Under tisdagen landade han på svensk mark för färd hemåt till Norrköping.

– Jag visade negativt så de bestämde sig för att släppa ut mig då jag inte visade några symptom plus att värdena var bra. Så det var bara för mig att åka hem efter en vecka men jag slapp sitta där till på fredag. Dessa tre dagar med extra träning ger väldigt mycket

OS-biljetten kom en aning överraskande eftersom den kvalgräns SOK satte var 258,45 poäng medan Majorovs personbästa ligger på 218.07 poäng. Inför OS hade EM fungerat som ett skyltfönster.

– Jag gav aldrig upp om något men jag fick inte visa mig själv när jag behövde det som mest, speciellt när jag varit i så bra form. Så de kollade in från tidigare tävlingar och valde till slut att skicka mig. 

Förutom Majorov blev även Josefin Taljegård uttagen och SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo motiverade uttagningen med att de två höjt sin kvalitet under de senaste säsongerna.

Storebror Alexander Majorov var med på OS 2014 men togs inte ut 2018. Mästerskapsvana finns i familjen och Alexander blev 14:e åkare i Sotjo med 224,86 poäng. Något specifikt resultat- eller poängmål har inte lillebror Nikolaj inför resan om två veckor.

– Mitt mål är att visa mig själv och vad jag kan. Därifrån låter jag resultaten ta mig vidare för det är en gigantisk tävling så där ska man prestera men även njuta. OS får man bara köra en eller två gånger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!