KLART: Piteå värvar jättetalang

Här är Piteås nya anfallsstjärna. Norska talangen Andrea Norheim, som hämtas från Europas bäst lag. "Jag har hört mycket bra om Piteå", säger hon.

29 december 2017 20:03

PIF har letat en forward. Nu har klubben knutit till sig en riktig talang. Den 18-åriga spelaren Andrea Norheim har gjort en mängd landskamper för Norges yngre landslag och upp till U23-nivå.

Hon debuterade för Klepp i den högsta ligan redan 2014 och svarade säsongen 2014/2015 för tre mål på 17 framträdanden.

Säsongen efter blev det bara två matcher och ett mål innan hon värvades till en av världens bästa klubbar – Lyon.

I de regerande Champions League-mästarna har hon mött tuffast möjliga konkurrens.

Det har blivit ett framträdande och ett mål för klubbens A-lag och desto mer matcher i B-laget. Bland annat gjorde hon åtta mål i en match nyligen.

Nu är alltså den vänsterfotade anfallaren klar för Piteå IF.

– Jag har hört mycket bra saker om Piteå, att klubben är bra att utveckla unga spelare. Jag är själv ung och i den delen av karriären då det är viktigt att få spela matcher på seniornivå för att kunna utvecklas och bli så bra fotbollsspelare som möjligt. Jag tror jag har möjlighet till det i Piteå. I förra veckan var jag upp och besökte Piteå och fick jättebra intryck av klubben och stan, säger Andrea Norheim.

Kontraktet är på 1+1 år.

Piteås sportchef Leif Strandh:

– Med rekryteringen av Andrea har vi fyllt den sista platsen i truppen inför 2018. Vi får in en spännande forward som kommer passa in bra i det sätt Piteå IF DFF ska spela. Vi hade en hög konkurrenssituation i alla lagdelar under det här året och med Andrea kommer den spetsas ännu mer. Nu ser vi fram emot att sätta igång efter nyår.

Piteås lag. Målvakter: Moa Öhman, Cajsa Andersson. Backar: Faith Ikidi, June Pedersen, Emelie Lövgren, Lena Blomkvist, Ronja Aronsson, Linnea Selberg, Moa Similä. Mittfältare: Linn Viklund, Josefin Johansson, Ellen Löfqvist, Julia Karlernäs, Elin Bragnum, Selina Henriksson, Johanna Antti. Anfallare: Madelen Janogy, Andrea Norheim, Cecilia Edlund, Nina Jakobsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa