Ungdomsledare avstängd – angrep pojke fysiskt

En ungdomsledare för ett hockeylag i Norrbotten har blivit avstängd från sin förening. Det efter att ha gått till fysiskt angrepp på en pojke i sitt eget lag i samband med en match.

Det var under en pojklagsmatch i Norrbotten som incidenten hände.

Det var under en pojklagsmatch i Norrbotten som incidenten hände.

Foto: Maja Suslin/TT

Ishockey2019-10-30 07:48

Det var i en hockeymatch som nyligen spelades mellan två pojklag som incidenten inträffade. Det rör sig om ungdomslag där pojkarna är i tidig tonårsålder.

Ledaren i laget ska vid incidenten agerat på ett fysiskt sätt mot spelaren i det egna laget. Agerandet från ledaren har nu lett till att föreningen i fråga har agerat.

Sporten har varit i kontakt med föreningens ordförande i hockeysektionen.

– En ledare har brutit mot de regler vi har satt upp hur vi ska bete oss. Vi har haft samtal med ledaren och kommit fram till att han är avstängd, säger ordföranden.

Ordföranden fortsätter:

– Vi såg en händelse och vi som förening har agerat. Vi har vidtagit de åtgärder som vi har i föreningens policy.

Vad var det som hände?

– Jag vill inte alls att det ska komma ut några detaljer kring det där överhuvudtaget med respekt för alla inblandade egentligen. Det är nog jobbigt för alla inblandade som det är nu så jag vill inte ge några detaljer.

Hur länge är ledaren avstängd?

– Han är avstängd som ledare, det räcker så. Mer vill jag inte säga. Det är en känslig situation för alla inblandade, säger ordföranden.

På vilka grunder är han avstängd?

– Det är vårt policydokument som vi haft som bakgrund när vi har samtalat med ledaren. Helt enkelt hur vi ska vara och agera som ledare. Där har vi hittat punkter med överträdelser som är så pass graverande att vi väljer att stänga av honom.

Det här får ju inte förekomma?

– Det är korrekt och det är därför vi har vidtagit de här åtgärderna för att säkra upp.

Hur har reaktionerna i föreningen varit efter det inträffade? 

– Det är många som har hört av sig och varit berörda av händelsen. Det har väckt en del känslor hos många förstås. Det har varit lite blandade reaktioner på vår åtgärd men de allra flesta har förståelse för beslutet.

Har det varit några reaktioner från barnen i laget?

 – Det har det varit förstås. Vi har förklarat för dem vad avstängningen beror på och de har en förståelse för det. Vi försöker hantera det på ett så bra sätt som möjligt och förklara för dem som har frågor, vi har även haft ett föräldrarmöte, säger ordföranden i hockeysektionen i den berörda föreningen.

Ordföranden berättar att föreningen inte har upprättat någon polisanmälan och att Norrbottens ishockeyförbund inte har varit iblandade i ärendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!