Stjärnan tillbaka – redo för bortaturnén

Luleå Hockey/MSSK åker söderut på fredag och återvänder till Luleå på onsdag. Däremellan ska laget spela fyra matcher på fem dagar i tre olika städer.

Emma Nordin, notorisk poänggörare i Luleå Hockey/MSSK, är tillbaka efter sin skada. Norrbottningarna åker söderut under fredagen där det väntar fyra matcher på fem dagar.

Emma Nordin, notorisk poänggörare i Luleå Hockey/MSSK, är tillbaka efter sin skada. Norrbottningarna åker söderut under fredagen där det väntar fyra matcher på fem dagar.

Foto: Håkan Stridblom

Ishockey2019-10-24 13:37

Centerstjärnan Emma Nordin är tillbaka från sin skada. Sporten träffade henne efter torsdagens träning där laget slipade på detaljerna inför bortaturnén där fyra matcher ska spelas på fem dagar.

– Jag är väl inte helt 100 procent ännu, men jag ska försöka ta mig an de här matcherna, säger Emma Nordin som missat lagets fyra senaste matcher på grund av skada.

Luleå/MSSK inleder med match under fredagen mot AIK. Dagen efter väntar ny match i huvudstaden mot SDE. Därefter väntar en vilodag under söndagen för bussresa ner till Jönköping för match mot serieledaren HV71 på måndag. Turnén avslutas med match på västkusten mot Göteborg på tisdag och sedan hemresa på onsdag.

– Det är klart att det är väldigt speciellt men samtidigt är det något vi har gjort förut. Det gäller att ta hand om kropparna, men samtidigt är det bara kul att spela matcher, säger Emma Nordin.

Nordin blev utsedd till årets svenska spelare förra säsongen, då hon gjorde 42 mål på 47 matcher, och vann skytteligan i både grundserien och slutspelet.

Nordin brukar hålla till i den fruktade förstafemman i Luleå. Med fyra matcher på fem dagar kommer det betyda massvis med istid för den formationen, speciellt den här säsongen när Luleås forwardsuppsättning inte har samma bredd som tidigare.

Hur förbereder ni er?

– Det ordnar vi, vi har haft en bra försäsong. Men det är klart att det sliter lite extra, vi har ju genom åren varit ganska bortskämda då vi haft en väldigt bred trupp, säger Nordin.

Hon fortsätter:

– Nu är truppen lite tunnare men och andra sidan ger det chansen till de unga tjejerna, så vi ska kunna lösa det, säger Nordin.

De regerande mästarna ligger för närvarande på femte plats i tabellen och är hela 19 poäng bakom serieledaren HV71. Med 12 poäng att spela om under femdagarsperioden innebär det att Luleå kan haka på toppen vid bra resultat men vid skralare resultat kan det bli att blicka nedåt i tabellen, där bottenlagen huserar.

Att de fyra matcherna är viktiga, är ingen underdrift.

Det känns som att Luleå/MSSK är i ett vägskäl?

– Absolut, vi har haft en start som vi inte haft de föregående säsongerna och det är en prövning i sig. Men samtidigt måste vi kunna hantera det, det gäller att inte stressa upp oss utan se det som en utmaning. Det hjälper att vi har haft den här kärntruppen i väldigt många år, säger Emma Nordin.  

Emma Nordin.
Emma Nordin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!