Sporten mötte upp publikfavoriten efter en augustiträning och satte sig ned på läktaren.
Tyrväinen blickar ut över ett öde Coop Norrbotten Arena. Tifot hänger kvar sedan fjolårspremiären. Det som täckte ståplatsläktaren under hela säsongen.
– Förra året var hemskt. Såklart för spelarna, men för supportrarna också. Speciellt i slutspelet. Även om matcherna var bra och det fanns känslor, hårda kamper, så fick du inte slutspelskänslan, säger Juhani Tyrväinen.
– Det är en stor del av matchen. Att det är bra tryck i hallen. Jag hoppas verkligen att det kommer vara tillbaka till det normala det här året.
Med sin fysiska spelstil skapar han känslor, såväl i motståndarlagen som på läktaren.
Redan innan han kom till Luleå skapade han rubriker.
Juhani Tyrväinen hade inte gjort en enda landskamp. Varken som ungdom eller på seniornivå. Fram till den 5 maj 2019, när han blev ett rubrikämne i Sverige. När han spelade en träningsmatch för Finland mot Sverige inför VM 2019 kolliderade han med Sveriges målvakt Jacob Markström i den andra perioden.
– Jag kommer ihåg det där. Patric Hörnqvist gick ut i media och kritiserade mig. Jag skulle aldrig tackla en målvakt. Men jag såg inte honom och allt gick så snabbt. Det ser ut som att jag försöker tackla honom. Jag försökte bara nå pucken.
En resa som avslutades med att laget kunde lyfta VM-bucklan i Bratislava.
Sin spelstil till trots – har Juhani Tyrväinen aldrig varit avstängd för en tackling.
– Jag försöker göra det snyggt. Och det har gått bra hittills. Det är en del av mitt spel. Jag försöker hålla armarna nere. Siktar inte på huvudet. Varje gång jag tacklar, då går jag på kroppen så hårt jag kan.
Diskussionen om tacklingar i allmänhet, och de mot huvudet i synnerhet, har varit het i hockeysverige under de senaste åren.
– Jag har haft en del hjärnskakningar under min karriär. Jag vet hur det är. Det är det sista jag vill göra en annan spelare.
Därför är det alltid beroende på situation om han väljer att tackla eller inte, menar Tyrväinen.
– Om du kommer från ”blind-side”. Då vet du egentligen alltid att spelaren inte är redo. Det handlar om hur mycket respekt du visar för motståndaren. Även om matchen är tuff. Det är mycket känslor. Så måste man visa respekt. Det handlar om deras liv också.
Han blev däremot anmäld till disciplinnämnden en gång under förra säsongen. I en hemmamatch mot Malmö, när Emil Sylvegård knuffade till Tyrväinen som ledde till att finländaren föll. Då anmäldes han för filmning.
– Nu är det bara en kul grej när du ser det på video. Jag skulle inte säga att det var en filmning. Men det var inte en utvisning heller. Jag tycker inte det var något. Men vi fick en fördel av det.
– Jag skulle inte säga att det är en del av mitt spel. Jag gör allt för laget. Men det är inte rätt sätt att göra det på.
Men om det inte uppskattas av motståndarsupportrar, kunde han inte bry sig mindre om.
– Det är bara bra om deras fans inte gillar mig. Jag får energi av det. När jag har mina supportrar bakom mig, är det bäst. Jag hoppas att vi får supportrar på våra matcher. Det ger mer känslor till matcherna om de inte gillar mig.
Juhani Tyrväinen har både tagit och gett smällar under sin karriär. En del har lett till att han drabbats av hjärnskakningar.
Dessutom har tvingats operera ansiktet – tre gånger.
– Jag har fått en puck i ansiktet tre gånger, på samma ställe. Jag har behövt operera mig tre gånger i käken. Egentligen är det mesta av metall, säger centern och pekar på sina ärr under höger öga.
Det har lett till att hela högra okbenet är bytt till metall, samt en del av käkbenet.
– Jag har haft mycket otur med det där. Det har alltid varit en egen spelare som skjutit mig i ansiktet.
Händelserna var dessutom tre år i rad. Mellan 2016-2018. Varje gång på match.
– Efter två gånger sa läkaren: "Du kan inte bryta käken fler gånger". Eftersom allt är metall. Sen var det längre ner i ansiktet tredje gången.
Har du blivit rädd att stå i skottlinjen efter det här?
– Den andra var den svåraste. Efter den blev jag lite rädd. Jag hade dessutom problem med ögat. Det har blivit lite bättre nu. Då börjar man tänka. Vad händer nästa gång om den tar i ögat? Jag har haft tur att jag fortfarande spelar hockey. Nu när tiden har gått tänker jag inte på det så mycket längre.
Det gjorde att han såg dubbelt och synen påverkats. Men det har blivit bättre.
– När det här hände hade jag visiret högre upp. För att inte behöva se genom det. Men nu har jag behövt lära mig använda det. Som ett skydd. Jag gör det fortfarande på träningarna. På matcher måste jag bära det rätt.
Nu går Juhani Tyrväinen in på sin tredje säsong med Luleå Hockey. Inför säsongen utsågs han till assisterande lagkapten. Dessutom har han förlängt kontraktet över ytterligare tre säsonger.
Under sina två år i Norrbotten har han visat prov på ett brett register. Även med en hel del spelförståelse och spelskicklighet. Förra säsongen gjorde han 35 poäng. Det gjorde honom till tredje bäst av de utländska centrarna i ligan.
– Det är verkligen en stor ära. Jag har bara varit här två år. Men det känns som längre. Laget har inte ändrats så mycket. Du känner alla spelare. Det är en ära för mig att spelarna och tränarna tycker att jag kan bära upp ett ”A” på tröjan.
Nu återförenas han också med vännen Joonas Rask.
De spelade tillsammans i Jokerit under säsongen 12/13 och två år i HIFK.
Men det var först till det andra året i HIFK som Juhani Tyrväinen och Joonas Rask parades ihop. Succén blev omedelbar.
– Vi hade en lång säsong när vi spelade tillsammans. Det byggdes upp under det året. Ibland hittar du kemin med vissa spelare. Jag och Rask har fått det både på och utanför isen. Jag hoppas att vi ska lyckas i Sverige också, säger Tyrväinen.
Säsongen avslutades med att Tyrväinen utsågs till mest värdefulla spelare i IFK Helsingfors.
Nu får de chansen att spela tillsammans igen.
– Det är riktigt kul. Det är två år sedan vi spelade tillsammans. Nu har vi tränat tillsammans ett tag och jag känner redan igen hur vi spelade. Vi kan läsa av varandra. Nu har vi Konstantin (Komarek) på vänstersidan. Det känns som att vi bygger upp bra kemi.
Till den här säsongen är målsättningen given. Luleå Hockey ska tävla om SM-guldet när vårlöken blommar och isarna smälter.
– Jag tycker inte att det bara är snack. Vi har gjort det bra. Förra året var vi inte riktigt där. Stommen är kvar. Vi har bra spelare i laget. Vi har alla ingredienser för att göra det. Vi kan inte vara rädda för att prata om det. Men då måste vi agera som att vi vill vinna också.