Skadade talangen: "Gjorde fruktansvärt ont"

På tisdagskvällen kom beskedet. Nyförvärvet Filip Hållander blir borta tills efter jul. Nu uttalar han sig själv för första gången efter den otäcka kraschen som han bröt sin vänstra fot i. ”Det gjorde fruktansvärt ont”, säger han.

"Jag har bestämt mig för att utnyttja den här tiden till att bli starkare i överkroppen", säger Filip Hållander.

"Jag har bestämt mig för att utnyttja den här tiden till att bli starkare i överkroppen", säger Filip Hållander.

Foto: Pavel Koubek

Ishockey2019-09-19 11:52

Han kände direkt att något var fel.

– Jag blev störd av backen och tappade balansen, sedan försökte jag att skydda mig själv. Men det gjorde bara det värre, säger Filip Hållander.

Han tillägger sedan:

– Jag har aldrig haft någon fot- eller benskada förut, så jag hade ingenting att jämföra med, och visste inte hur illa det var. Men det gjorde fruktansvärt ont och foten var rejält svullen när jag kom ut i omklädningsrummet.

Där blev han liggande en stund.

– Jag fick stanna där och uthärda smärtan tills efter matchen, då ambulansen kunde köra mig till sjukhuset, säger han.

Men besked om hur länge han kommer bli borta fick han inte förrän efter han hade röntgats på Sunderby sjukhus dagen efter.

– Det kändes fruktansvärt jobbigt just då, säger han – och berättar att han hade hoppats kunna spela JVM i slutet av december – innan han fortsätter:

– Jag kommer vara gipsad de första sex veckorna efter operationen, och rehabiliteringen kommer ta ungefär lika lång tid. Så jag kommer inte att vara tillbaka förrän efter jul någon gång. Men jag fick som tur var spela JVM med förra året. Och det hade ju kunnat vara ännu värre. Ledbandet eller korsbandet hade kunnat vara av, och då hade säsongen varit över.

Foten har ännu inte kunnat opereras.

– De kan inte göra det förrän svullnaden har lagt sig, men det dröjer förhoppningsvis bara max ett par dagar till, säger han.

Han försöker vara positiv.

– Det går inte att bara ligga och grina de närmaste tre månaderna. Jag ska försöka ta till vara på den här tiden, och vända det till något okej i alla fall, säger Filip Hållander.

Sedan tillägger han:

– När jag har blivit opererad, och smärtan börjar släppa, så kommer jag att börja träna. Jag har bestämt mig för att utnyttja den här tiden till att bli starkare i överkroppen.

Han är tacksam över alla uppmuntrande hälsningar han har fått från Luleå Hockeys supportrar på sociala medier.

– Det är många som har hört av sig. Det trodde jag inte. Jag har ju inte varit här så länge. Men det ger mig energi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!