Rycket avgjorde – sex raka segrar

Ett jätteryck i den andra perioden avgjorde matchen mellan Leksand och Luleå Hockey/MSSK. Matchen slutade med Luleåseger 5–2.

Målglädje när Michelle Karvinen sätter 4-1 för Luleå.

Ishockey2020-01-10 21:19

Luleå Hockey kom till Leksand med gott om självförtroende. Laget har under de tio senaste matcherna sju segrar, men framför allt så hade man vunnit de fem senaste matcherna.

Men det var hemmalaget som, trots övertag för Luleå, gjorde matchens första mål sedan Samantha Hanson skjutit tätt intill Minatsu Murases vänstra stolpen. Målet kom bara sekunder efter att Michelle Karvinen bara var millimeter ifrån att ge gästerna ledningen.

Kvitteringen kom dock och det dröjde bara dryga två minuter innan Karvinen tog revansch på sig själv.

Efter kvitteringen så var det Luleå Hockey som dominerade spelmässigt, men Leksands transatlantiska kedja var hela tiden farlig i sina snabba omställningar.

I andra perioden så var det stort spelövertag för Luleå Hockey/MSSK och när målen väl kom så gjorde de det i parti och minut.

2–1 gjorde Emma Nordin efter drygt sju minuter av andra perioden.

3–1 stod lagkaptenen Jenni Hiirikoski för mindre än två minuter senare med ett hårt skott.

4–1 gjorde Michelle Karvinen bara 24 sekunder efter 3–1-målet.

I den tredje perioden så kändes som om att Michelle Karvinen var väldigt sugen på att göra sitt tredje mål i matchen, men trots mängder av avslut kom aldrig målet som skulle ha fullbordat hennes hattrick.

Leksand vädrade lite chans när laget reducerade till 2–4 efter dryga halva sista perioden, men det hoppet släckte Ronja Savolainen ganska snabbt när hon från blålinjen spikade slutresultatet med ett skott som gick via ribban och in.

Matchfakta

Leksand-Luleå Hockey/MSSK 2–5

Målen: 1–0 (07:15) Samantha Hanson (Brooke Boquist, Betty Jouanny), 1–1 (09:24) Michelle Karvinen (Petra Nieminen, Ronja Savolainen), 1–2 (27:26) Emma Nordin (Petra Nieminen, Ronja Savolainen), 1–3 (29:16) Jenni Hiirikoski (Pernilla Forsgren, Emma Nordin), 1–4 (29:40) Michelle Karvinen (Petra Nieminen, Emma Nordin), 2–4 (50:26) Emma Woods (Wilma Johansson, Kajsa Amborg), 2–5 (52:01) Ronja Savolainen (Linn Peterson, Ebba Berglund).