Rakells succé – två mål och straffavgörande

Rickard Rakell ordnade på egen hand Anaheims hemmaseger över San Jose i NHL-ishockeyn genom kvitteringen som gav förlängning. Sedan satte han den avgörande straffen som gav 4–3-seger.
–Puckarna går in just nu, men det har inte varit en massa vackra mål, säger Rakell.

Anaheims Rickard Rakell sprätter upp pucken i mål på straff bakom San Joses målvakt James Reimer.

Ishockey2022-02-23 04:35

Svensken gjorde två mål i matchen, först 2–2-målet i andra perioden, och sedan 3–3 med knappt fyra minuter kvar av matchen.

Efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar. Då slog Rakell till en tredje gång för kvällen. Han lurade bort San Jose-målvakten mot sin vänstra stolpe, och sprätte upp pucken i mål på den andra sidan.

Men det var ingen lätt uppgift för svensken.

– Isen var så dålig att jag trodde att jag skulle ramla, säger Rakell efter matchen.

På frågan om han var i zonen just nu svarar Rakell:

– Puckarna går in just nu, det känns som att jag kommer rätt. Men det ligger hårt arbete bakom, för att komma in i skottlinjen och komma in framför mål. Det har inte varit en massa vackra mål,

Hyllas av tränaren

28-åringen hyllas av tränaren Dallas Eakins.

– Efter hans första mål fortsatte han skjuta. Han hade verkligen en bra match, var engagerad och väldigt fokuserad. En kille som "Raks", han vill så mycket i sitt spel, vill tillföra i offensiven. Inte bara i spelet fem mot fem, utan även i straffläggning. Det var en fantastisk match för den unge mannen, säger Eakins.

Rakell har nu gått poäng i sex av sina sju senaste matcher. Har 25 poäng totalt, varav 14 mål.

Filip Forsberg gjorde ett mål och två assist, när Nashville vann bortamötet mot Florida.

En efterlängtad seger efter fyra förlustmatcher för gästerna.

– De spelade hårt och gjorde det svårt för oss hela matchen, säger Floridatränaren Andrew Brunette.

Florida ledde över Nashville med 3–1 när halva matchen var spelad. Då tände gästerna Nashville till och kvitterade – tack var två mål på mindre än en minut.

"De var desperata"

Florida kämpade vidare, men trots 4–3 i början av tredje blev det till slut en 4–6-förlust för hemmalaget. En efterlängtad seger för Nashville som har förlorat de senaste fyra matcherna.

– Vi visste att de var desperata och det märktes i kväll. Men vi släppte tyvärr in dem för mycket, säger Sam Bennett, som gav Florida ledningen 4–3 i början av tredje innan Nashville kom ikapp igen.

Nashvilles Filip Forsberg gjorde ett mål och två assist. Forsbergs första skott räddades av Sergej Bobrovskij i Floridamålet, men Matt Duchene fick tag i returen och kunde skicka pucken vidare till Forsberg för en andra chans, och då gick pucken in.

David Rittich, som inte startat sedan den 18 januari, räddade 44 puckar i Nashvillemålet.