Olofsson klar för värsta rivalen: ”Ett intressant gäng”

Det har varit en ryckig säsong för Piteåfödde Jacob Olofsson. Nu är han tillbaka i Västerbotten – för spel i Skellefteå AIK:s värsta rival. Björklöven är den tredje klubben som Olofsson representerar den här säsongen. ”Jävligt kul att vara på plats här”, säger Olofsson efter seriefinalen mot HV 71.

Jacob Olofsson spelar för sin tredje klubb den här säsongen. Han spelar i Björklöven under Hans Wallson.

Jacob Olofsson spelar för sin tredje klubb den här säsongen. Han spelar i Björklöven under Hans Wallson.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2022-01-26 09:10

Förra säsongen inledde Jacob Olofsson i Skellefteå AIK. 21-åringen har länge ansetts vara en av landets stora hockeytalanger, men har inte fått det stor lyftet. 

Säsongen 19/20 skrev han på för Skellefteå AIK. Han hade bitvis en väldigt bra säsong och hade en speciell kemi med Jonatan Berggren i powerplay under en period. Dessvärre satte en axelskada stopp för Olofsson den säsongen.

Han tog själv beslutet att gå tillbaka till Timrå under förra säsongen. Det var ett framgångsrikt val, Timrå tog steget tillbaka till SHL:

Den här säsongen har däremot inte blivit som Olofsson hade hoppats i Timrå.

– Har varit en berg-och-dal bana. Det började bra tycker jag. Jag var på G, men hamnade i en svacka och kom inte ur den. För egen del kände jag att för min utveckling det rätt att byta miljö.

Första stoppet blev Frölunda, där han spelade sju matcher. Facit blev en assist och det blev ingen fortsättning. Istället blev det ett tredje gäng, när hårdsatsande Björklöven hörde av sig.

– Ett intressant gäng. Har haft lite uppehåll, men bara att kolla video efter den här matchen och ta lärdom.

Olofsson har fått en stor roll i laget och fick mycket istid i toppmötet mot HV 71.

– Jag känner att jag har det i mig. Nu gäller det att ta vara på det. Det var ett tag sedan jag hade så här mycket istid. Så jag behöver vänja mig.

Toppmötet slutade med förlust 2–5. HV 71 anförda av Tommy Samuelsson leder serien i stor stil och Björklöven, som tränas av Hans Wallson jagar.

Löventränaren ser Olofsson som ett välkommet tillskott.

– Jag har ju sett honom en hel del när han var yngre, så jag känner att jag har ganska bra koll på honom. Han är väldigt skicklig och ganska stor. Sedan har han inte fått spela så mycket den här säsongen. Han har sett bra ut på träning. Det kommer att ta lite tid för honom att lära känna alla, men vi tror på honom.

Hur ser du förlusten mot HV 71?

– Vi räckte inte till riktigt. Det var lite rostigt i spelet med puck. Det blev ingen fart riktigt. Vi var med målmässigt, men HV vann rättvist.

Fakta

Jacob Olofsson

Född: 2000

Nuvarande klubb: Björklöven

Stats: 3 matcher, 1 mål, 2 ass

Tidigare klubbar: Skellefteå AIK, Timrå, Frölunda.

Aktuell: Spelare i sin tredje klubb den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!