Piteå Hockeys juniorer vände – och straffade Kalix

Piteå Hockey och Kalix bjöd på en spännande onsdagskväll i LF Arena. Det var ett länsderby i J20-serien som slutade med straffläggning – och Piteå som segrare, 4–3.

Linus Lindmark (7) var en av målskyttarna för Piteå mot Kalix.

Ishockey2022-12-14 21:23

Piteå Hockeys äldsta juniorlag slutade fyra i grundserien, precis nedanför strecket som ledde till toppserien dit Björkklöven, Boden och Clemensnäs gick.

Nu är det fortsättningsserien med sex inblandade lag som gäller för Piteås J20-gäng. Och den inleddes mot Kalix.

undefined
Piteå Hockey mötte Kalix i onsdagens match i J20

Första perioden slutade med ledning för Kalix, trots skottövertag för Piteå med hela 21–7. Men Tim Svensson storspelade mellan Kalix stolpar.

3.52 in i andra perioden kvitterade Olle Wilhelmsson för Piteå. Sedan återtog Kalix ledningen innan Linus Lindmark, backen som debuterat med mersmak i a-laget, kvitterade 35 sekunder före pausvilan.

undefined

1.48 in på sista perioden tog Piteå ledningen genom Edvin Norman, Kalix hann dock kvittera så matchen slutade 3–3 efter ordinarie tid.

Sudden death blev mållös och straffar fick avgöra. Där tog Piteås målvakt Melvin Marklund alla tre försök av Kalix medan Edvin Norman satte sin och fixade bonuspoängen åt Piteå.