Efter 18 mål på 37 matcher i AHL valde Adam Mascherin att lämna Nordamerika första gången. Valet föll på Skellefteå och Skellefteå AIK, ett val som 23-åringen är mycket nöjd med så här långt.
– Jag njuter verkligen av att vara här. Skellefteå är en mindre stad än var jag kommer ifrån, men det är samtidigt också skönt att få en lite mer avslappnad känsla. Häromdagen var jag ute och gick längs älven för första gången och det var verkligen trevligt.
Hur kom det sig att valet föll på spel i Europa?
– Det var lite oväntat kanske, men jag försöker hela tiden att bli en bättre spelare. SHL är en bra liga, bättre än den jag kommer ifrån, och jag tror att det kan utveckla mig som spelare att testa en ny miljö med nya träningar och nya övningar i en ny liga.
Som alltid när transatlanter kommer till Europa blir det en viss acklimatiseringsperiod till den större isytan. En övergång som 23-åringen tycker ha fungerat nästan smärtfritt.
– Det blir bättre och bättre för varje dag, även om det såklart tar ett tag att vänja sig vid den större isen. Mycket blir annorlunda jämfört med i AHL, bland annat hur du ska positionera dig på isen.
Som kreativ spelare borde du gynnas av större ytor?
– Absolut. Det handlar mycket om att bli bekväm i de stora ytorna och när jag är det, även om jag nästan är där, så tror jag att jag kommer att kunna slå många bra passningar, komma till ännu fler avslut och bygga mitt självförtroende därifrån.
Direkt från start har också 23-åringen fått spelet att stämma och fått utdelning, inte minst i spelet i numerärt överläge.
– Jag har fått visa lite vad jag kan och när jag väl har fått vänja mig vid spelet här så kommer jag bara att bli bättre.
Utanför isen har 23-åringen hunnit upptäcka delar av sin nya hemstad.
– Jag gillar att laga mat, så jag har inte hunnit vara ute och äta på så många restauranger. Men vi var på Rustique och åt mat och det var väldigt trevligt där nere vid vattnet.
Även om Mascherin tidigare varit lagkamrat med Rickard Hugg och Emil Djuse är han inte helt insatt i den svenska fikakulturen.
– Vad är fika? säger han och efter en kort förklaring av undertecknad har han fått en bättre bild av den svenska traditionen.
– Det låter trevligt, jag gillar det, säger han och skrattar på nytt.