Omark efter Fröbergs ord i Inget halvvägs: "Utesluter ingenting"

Thomas Fröberg var öppen med att han gärna ser Linus Omark göra ytterligare någon säsong i Luleå Hockey när han gästade Inget halvvägs. "Jag utesluter ingenting – jag älskar ju hockey – men jag vill fokusera på säsongen vi har framför oss", säger Luleåstjärnan.

"Jag vill fokusera på säsongen vi har framför oss och det är för tidigt att säga hur det blir redan nu", säger Linus Omark.

"Jag vill fokusera på säsongen vi har framför oss och det är för tidigt att säga hur det blir redan nu", säger Linus Omark.

Foto: Jesper Sandberg

Ishockey2024-05-21 18:00

Han kommer att vara 38 när kontraktet med Luleå Hockey går ut nästa vår och säsongen de har framför sig kan bli hans sista.

– Jag kommer att ge precis allt jag har nästa säsong. Sedan får vi se hur det går och vad som händer efter det. Beslutet får växa fram under säsongen, säger Linus Omark.

Er sportchef kommer alltså, precis som alla oss andra, att få vänta på ett besked?

– Det kommer ni att få göra, säger han – men medger att det känns roligt att Thomas Fröberg hoppas på en fortsättning – innan han fortsätter:

– Jag utesluter ingenting, jag älskar ju hockey. Men jag vill fokusera på säsongen vi har framför oss och det är för tidigt att säga hur det blir redan nu. Det förväntas mycket av mig, inte minst när jag spelar här hemma, och jag har höga krav på mig själv, så motivationen måste finnas där för att jag ska spela vidare. Just nu känns det skönt att bara ha ett år kvar på mitt kontrakt, och kunna gå in i säsongen med inställningen att jag ska tömma mig själv. Sedan får vi se om det blir någon mer efter det.

Han tycker det lag Thomas Fröberg och Ulf Engman håller på att färdigställa ser bra ut och tror de går en rolig säsong till mötes.

– Tittar man på lagen som har vunnit guld de senaste säsongerna så har de en bra bredd gemensamt. Det har vi också nu. Jag tror aldrig att vi har haft lika många offensiva hot förut, säger Linus Omark.

Sedan tillägger han:

– Jag har inte så bra koll på de nya finländarna. Fast jag har frågat några av de jag har spelat med om Anton Levtchi och alla hyllar honom. Han verkar ha ett jävla spelsinne, är en duktig spelfördelare – som dessutom kan göra mål själv, och att få in honom kommer hjälpa oss något enormt. Den där store finländaren (Markus Nurmi) som Thomas Fröberg tog in ser också intressant ut. Sedan gäller det att vi kommer samman som grupp och att alla underkastar sig spelsystemet.

Ni har dessutom några intressanta unga spelare som är på väg uppåt.

– Det är bra med konkurrens, det var något vi inte hade förra säsongen. Sådana som (Jakob Ihs) Wozniak, (David) Granberg, Isac (Hedqvist) och Oliwer (Sjöström) har alla möjligheter att slå sig in i laget och jag tror några av dem kommer explodera i vinter. Jag gillar samtidigt att vi har lite rutin också, det behövs för att vinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!