Offensivt klent Luleå förlorade igen

Luleå föll för fjärde matchen i följd mot ett av topp sex-lagen i SHL. Torsdag kväll var det Örebro som blev för svårt. Förlusten skrevs till 1-4.

Robert Leino gjorde ett av Örebros mål i Josh Ho-Sangs SHL-debut. Arkivbild.

Ishockey2021-01-28 21:35

Örebro rasade ihop och föll tungt mot Växjö i tisdags. Men det hemmastarka närkegänget tog snabb revansch i Behrn arena – och det hajpade nyförvärvet Josh Ho-Sang fick fira en trepoängare direkt i SHL-debuten.

Den välmeriterade forwarden från NY Islanders, som blev klar som lån för två veckor sedan, har fått vänta på Örebrodebuten på grund av pappersarbete.

Men mot Luleå gick det spektakulära nyförvärvet in i den ledande kedjan med centern Rodrigo Abols och forwarden Borna Rendulic.

Drömstart

Ho-Sangs Örebro fick också en drömstart. Efter bara några sekunder pricksköt Robin Salo in första målet högt bakom gästernas målvakt Jesper Wallstedt.

– Det var skönt att få den ytan, sen var det bara att skjuta, sade målskytten Salo till C More efter första perioden.

– Men vi måste steppa upp. Vi fick förvisso ett mål, men det gäller att vi tar hand om pucken bättre och gör saker och ting lite enklare, tillade han.

Fyra minuter in i andra perioden stötte Linus Öberg in 2–0 i spel fem mot fyra. Och efter knappt halva matchen var det Luleås tur att få utdelning i powerplay när Linus Klasen skickade in pucken i krysset bakom Örebromålvakten Jhonas Enroth.

Men lite senare i spel fyra mot fyra skar Robert Leino in framför kassen och utökade hemmaledningen till 3–1 med en backhand.

Fjärde raka förlusten

I slutet av perioden presenterade Josh Ho-Sang sig när han elegant snurrfintade sin back och skickade en backhand lågt – men utan att överlista Jesper Wallstedt. Innan dess hade 25-årige Ho-Sang, som inte spelat match sedan mars månad, haft svårt att komma in i spelet och haft sporadisk puckkontakt.

I tredje perioden fick Örebroforwarden Oliver Eklind sista ordet när att tryckte in slutresultatet 4–1 på en retur – och Luleå åkte på fjärde raka förlusten.

Luleå vann skotten med hela 13-3 i första perioden men laget har svårt att sätta puckarna för dagen.

Mål: 1–0 (0.54) Robin Salo (Ebert), 2–0 (23.05) Linus Öberg (Abols, Salo), 2–1 (25.55) Linus Klasen (Lundkvist, Tyrväinen), 3–1 (31.33) Robert Leino (Ebert, Kovacs), 4–1 (45.46) Oliver Eklind (Rensfeldt, Näkyvä),

Skott: 18–28 (3–13, 9–8, 6–7)