Ny seger för Haparanda

Älvsbyn föll tämligen väntat hemma i HockeyTrean Norrbotten mot formstarka Haparanda.

Kevin Wållberg

Kevin Wållberg

Foto: Håkan Öberg

Ishockey2022-02-18 22:19

Matchen slutade 3-12 (2-1, 1-3, 0-8). Det betyder att Haparanda har tio segrar i rad, medan Älvsbyn har fyra förluster i följd.

Älvsbyns tränare Pär Larsson kommenterade matchen:

- Haparanda är ett bra lag, vi spelar helt okey i dem två första perioderna. När vi går för kvittering i sista perioden så kommer det istället två baklängesmål, sedan är det platt fall.

Älvsbyn startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Oskar Viklund och Kevin Olsen innan Haparanda svarade och gjorde 2-1 genom Christoffer Pirilä. Haparanda förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 3-4.

I tredje perioden var Haparanda starkast och gick från 3-4 till 3-12 genom tre mål av John Tano, två mål av Ville Savaloja, ett mål av William Juntto, ett mål av Henri Snäll och ett mål av Daniel Nilsson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 01.20 kvar att spela.

Noterbart är att Haparandas Henri Snäll stod för sju poäng, varav ett mål, John Tano gjorde fyra mål och totalt fem poäng, William Juntto gjorde ett mål och spelade fram till tre mål och Ville Savaloja gjorde två mål och totalt fyra poäng.

Älvsbyns nya tabellposition är femte plats, medan Haparanda leder serien.

Torsdag 3 mars 19.30 spelar Älvsbyn hemma mot Kalix Triangelns IF i sista omgången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!