Den snart 35-årige, numera före detta ishockeyspelaren från Piteå, kan blicka tillbaka på en framgångsrik karriär.
SM-guld med Skellefteå AIK.
Skytteligavinnare i ett SM-slutspel.
Två SM-silver
Vinnare av CHL.
Spel i klubbarna Munksund/Skuthamn, Piteå, Malmö, Björklöven, Skellefteå, Luleå och Modo. Totalt 560 matcher i SHL och slutspel med 150 poäng.
Men nu är det slut.
– Det är en kombination av många saker som bidrar till det. Dels hur kroppen känns och dels livssituationen. Jag började spela inför tomma läktare och det känns som ett bra avslut att göra det också.
Forsberg studerar sedan i höstas till psykolog i Umeå men har spelat för Modo i allsvenskan.
Hur länge har du funderat på att lägga av?
– I tio år kanske. Beslutet har vuxit fram. Jag funderade inför den här säsongen men är glad att jag fortsatte, även om säsongen inte slutade på det sätt som någon i världen vill.
För ett par månader sedan opererade han ena axeln.
– Efter det har vägen tillbaka känts lång. Jag vill inte vara ute på isen och bara vara i vägen. Det här känns som rätt tillfälle att sluta spela.
Bästa minnet?
– Jag är otroligt dåligt på sådant, men min familj sa att det borde vara det jag har vunnit. Men jag tänker väldigt sällan på sådant. Det är mer gemenskapen och att umgås och göra saker tillsammans som har betytt mest. Just nu känner jag ingen stolthet över karriären. Det är mer en tacksamhet att jag har fått vara med.
Nu ska han hjälpa andra att få känna samma sak.
– Jag och sambon flyttar till Umeå. Det blir som ett nytt liv. Jag har fyra år kvar på utbildningen. Min tanke är att jobba med idrotten kopplat till män, kvinnor och ungdomar. För jag har förstått vilket problem som finns. Det är ganska naturligt att jag tittar mot idrottspsykolog.
Den senaste vintern fick Forsberg ingå i ett kompetensnätverk hos Svenska Ishockeyförbundet gällande psykologisk forskning.
– Då har jag fått ännu mer förståelse för vad som behöver göras. Det finns en stor svart fläck inom idrotten. Visst har det blivit bättre senaste åren; du kan till viss del prata om ett psykiskt dåligt mående, men det finns ändå fortfarande ett tabu kring det. Jag hoppas kunna hjälpa till inom de här bitarna för att bidra till förändring. Det känns viktigt. Det finns många aspekter kring machoideal, spelmissbruk och alkoholmissbruk att jobba med, säger Johan Forsberg.