Noora Tulus matchhjälte – Luleå har greppet i semin

Luleå Hockey/MSSK vann den oerhört viktiga andra semifinalen. Fast det krävdes förlängning för att separerar Luleå och Linköping målmässigt.

Noora Tulus gjorde sitt andra och tredje semifinalmål när Luleå Hockey/MSSK vann den andra semin mot Linköping.

Ishockey2022-03-23 21:14

Noora Tulus avgjorde den första semifinalen hemma i Coop Norrbotten Arena med matchens enda mål.

När semifinalserien hade tagit sig till Linköping så upprepade Tulus bedriften med att avgöra, men nu satt det längre in.

I första perioden så var Luleå Hockey/MSSK det hetaste laget och sent i perioden kom också ledningsmålet då Noora Tulus pricksköt in 1–0 i målvaktens vänstra kryss.

Den andra perioden gick spelmässigt till hemmalaget Linköping, men då storspelade Sara Grahn.

I den tredje perioden kunde inte ens Sara Grahn rädda Luleå längre. Jessica Adolfsson sköt ett skott från backplats då Grahn var helt skymd och pucken slank in bakom henne.

Efter kvitteringen så hade bägge lagen ganska gott om chanser, men utan att kunna utnyttja någon av dem.

Matchen gick till förlängning där Linköping hade mest med puck, men sett till chanser så var det ganska jämnt.

13.28 in i första förlängningsperioden så fick Noora Tulus tag i pucken och sköt ett snabbt skott som träffade hemmamålvaktens, Stephanie Neatby, axel och gick i en vid båge över henne och in i mål.

Stort jubel hos Luleå Hockey/MSSK som nu har matchboll i serien vilket innebär att Linköping måste vinna tre raka matcher för att ta sig till final samtidigt som det räcker med en seger på dessa tre för att finallaget blir Luleå Hockey/MSSK:

Fakta

Linköping–Luleå Hockey/MSSK 1–2 eft.förl.

Mål: 0–1 (14.01) Noora Tulus (Anna Kjellbin), 1–1 (51.05) Jessica Adolfsson (Emelie Kruse Johansen), 1–2 (73.28) Noora Tulus (ua).