Ligaettan Florida föll i första slutspelsmötet

Washington vann första mötet mot grundsäsongens ligaetta Florida, i Stanley Cup-slutspelet, med 4–2.
–Det här är en bra ögonöppnare. Det här är slutspelshockey, säger Floridatränaren Andrew Brunette.

Florida förlorade sin första slutspelsmatch.

Ishockey2022-05-04 07:49

Florida ledde med 2–1 inför den tredje perioden, men gästerna Washington lyckades få in pucken tre gånger i den avslutande perioden.

– De har ett bra lag, vi vet att de kommer att lägga in en anfallsväxel. Vi måste bara hålla oss till vårt spel och jag tycker verkligen om vår insats i dag, säger Washingtons Jevgenij Kuznetsov, som stod för kvitteringsmålet i tredje, vid presskonferensen efter matchen.

Kuznetsov tillsammans med T.J. Oshie, Tom Wilson och Lars Eller gjorde mål för Washington som knep en av wildcard-platserna till slutspelet. Nicklas Bäckström noterades för en assist.

"Kommer bli svårt"

Sergej Bobrovskij räddade 34 puckar för Florida, som slutade etta efter grundsäsongen – inte bara i östra konferensen utan i hela ligan.

– Det kommer att bli svårt. Vi har haft många svåra matcher och vi hanterade inte det här så bra som vi skulle ha velat. Det här är en bra ögonöppnare. Det här är slutspelshockey, säger Floridatränaren Andrew Brunette efter matchen.

Svenska hjältar

Colorado körde över Nashville med 7–2 i första åttondelsfinalmötet. Nashville hämtade sig aldrig efter fem Coloradomål i första perioden, ett målskytte som inleddes efter 2.20 genom Nathan MacKinnon, som blev tvåmålsskytt i matchen.

Den svenske Coloradokaptenen Gabriel Landeskog svarade för ett mål och en assist.

Elias Lindholm och Jacob Markström blev matchhjältar för Calgary efter att Lindholm gjort matchens enda mål, fem minuter in i första perioden, och Markström räddat alla 16 skott från Dallas. Bland annat ett med tån från Tyler Seguin i tredje perioden.