Kirunasonen om framgången: "Studsat min väg"

Petter Emanuelsson har klivit fram och blivit en av Luleå Hockeys nyckelfigurer. Under lördagen jagar Luleå Hockey revansch på Malmö efter bottennappet i den fjärde omgången av SHL.

Petter Emanuelsson har varit en viktig faktor för Luleå Hockeys klättring i SHL-tabellen.

Petter Emanuelsson har varit en viktig faktor för Luleå Hockeys klättring i SHL-tabellen.

Foto: Pär Bäckström/Frilans

Ishockey2019-10-25 11:18

Petter Emanuelsson gjorde två mål senast i derbyt mot Skellefteå och gick upp i topp i den interna poängligan i Luleå Hockey. Kirunasonen har nu gjort sex mål och två assist, varav fyra av målen har kommit i spel i numerärt överläge.

Under lördagen tar Luleå Hockey emot Malmö på hemmais.

Svårt att ladda om efter derbysegern? 

– Det är tätt med matcher nu och det gäller att direkt få fokus på nästa match, så det är inga problem att ladda om och det ska bli kul med hemmamatch igen, säger Emanuelsson.

I de två senaste segermatcherna mot Färjestad och Skellefteå har Luleå imponerat spelmässigt.  

Självförtroendet i laget måste vara på topp?

– Vi går i en positiv riktning och blir bättre och bättre varje match. Vi kommer nu från två riktigt bra matcher och tre vinster. Det känns bra och vi har något att bygga vidare på, säger Emanuelsson.

Kan du förklara din målform?

– Det är svårt att svara på. Det är alltid kul att göra mål och pucken har studsat min väg de senaste matcherna. Det är jätteskönt att göra mål men även fast man vill göra mål så är det viktigaste att laget vinner, säger Emanuelsson.

Emanuelsson gjorde alltså de två inledande målen i derbyt mot Skellefteå och han var även nära att göra ett tredje mål där han höll på att nicka in en balja.

– Ja exakt, jag försökte korsa skottlinjen och fick pucken i huvudet. Det var synd att den inte gick in, säger Emanuelsson som fick se sin nickskarv träffa insidan av stolpen.

Nu väntar Malmö. I den fjärde omgången av SHL förlorade Luleå med klara 4–1 p bortais i Malmö. En match där Luleå gjorde en av sina sämsta insatser under årets säsong och där spelarna inte klarade av att spela efter spelsystemet.

– Exakt, vi har revansch att utkräva. Vi ska spela efter spelsystemet till hundra procent, det är vad det handlar om, säger Emanuelsson.

Vad blir nyckeln mot Malmö?

– Det blir starten på matchen. Det gäller att komma ut direkt och fokusera på vår egen prestation och inte fokusera på dem, då får vi även publiken med oss, säger Petter Emanuelsson.

Henrik Stridh, assisterande tränare i Luleå Hockey:

– Laget är oförändrat sedan matchen senast mot Skellefteå. Vi har gjort två bra bortamatcher nu så det känns bra. Malmö är ett hårt arbetande lag som är tuffa att spela mot men gör vi våran sak till hundra procent så är vi svårslagna, säger Stridh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!