"Kändes nästan trickfilmat" • Betyg: Hon var bäst i Luleå/MSSK

Luleå Hockey/MSSK vann mot Linköping med 2–0 efter ett stort spelövertag matchen igenom. Här är reportern Jesper Sandbergs tre punkter han tar med sig från matchen samt betyg på de tre bästa spelarna i hemmalaget.

Luleå/MSSK vann mot Linköping.

Ishockey2024-10-18 21:03
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tre punkter:

• Publiksiffran. 4 071 i tisdags mot Skellefteå. 404 på plats under fredagskvällen. Det var alltså ungefär en tiondel av de som var på plats i tisdag som hittade tillbaka till matchen mot Linköping. Visserligen var det tuff konkurrens med Luleå Live och Luleå Baskets hemmamatch mot AIK som spelades samtidigt. Krockar med Luleå Basket är inte till gagn för någon.
  • Ebba Svensson Träff. Efter Luleås tidiga ledningsmål stod Linköpingmålvakten för en imponerande insats där hon höll kvar gästerna i matchen på egen hand. Visserligen släppte hon en hel del returer men hon räddade även skotten på dem. Just på returerna borde Luleåspelarna varit hetare på. Då hade matchen avgjorts tidigt.
  • Paniken i Linköping. Redan efter fem minuters spel begärde gästernas tränare time out. Ett beslut som ska hyllas. För gästerna uppträdde extremt virrigt i inledningen av matchen där också Luleå tog ledningen. Om inte time outen hade kommit hade det kunnat rinna i väg redan i den första perioden.

Betyg topp 3 (tre stjärnor rankas högst)

*** Jenni Hiirikoski. Vilken grej finländskan bjöd på när hon avgjorde matchen. Först satte hon matchens bästa tackling bakom eget mål där Linköpingspelaren flög in i sargen. Några sekunder senare befann sig Hiirikoski i offensiv zon där hon lyfte in 2–0 och avgjorde matchen. Hur hann hon dit? Det kändes nästan trickfilmat. Matchens höjdpunkt.

** Linnea Johansson. Mest för hennes avslut på 1–0-målet. Johansson kom i hög fart in i slottet och fick en passning av Viivi Vainikka. Johanssson tvekade inte utan lyfte upp ett backhandskott i bortre krysset från fem meter. Högst överraskande men ett riktigt klassavslut. Matchens näst bästa höjdpunkt.

* Frida Axell. En svår match för Axell i Luleåkassen. Långa, och många, stunder stod hon helt sysslolös men när Linköping väl stack upp så agerade Axell med pondus. Hade också änglavakt av sin stolpe i slutminuten så att nollan blev intakt. Luleås målvaktspar förstätter att imponera. Grahn höll nollan i tisdags, Axell i kväll.

Matchfakta

Luleå/MSSK–Linköping 2–0

(1–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (01.06) Linnea Johansson (Viivi Vainikka, Erica Rieder). Tredje perioden: 2–0 (42.23) Jenni Hiirikoski (Akane Shiga, Petra Nieminen).

Skotten: 45–14 (16–4, 17–5, 12–5)