Fällman spräckte nollan: "Åkte där som Petra Nieminen"

Luleå Hockey/MSSK vann en ganska svängig match mot Modo med 4–1. För Johanna Fällman så innebar hennes 3–0-mål att hon spräckte säsongens målnolla. "

Arkiv. Luleå Hockey/MSSK vann hemmamatchen mot Modo med 4-1.

Arkiv. Luleå Hockey/MSSK vann hemmamatchen mot Modo med 4-1.

Foto: Jonas Forsberg

Ishockey2022-12-29 22:17

Redan i seriepremiären var olyckan framme för Johanna Fällman. Ett skott träffade Fällmans arm och hon fick en fraktur på armbågsbenet. Prognosen efter operationen var att den rutinerade backen skulle vara tillbaka i spel efter jul

Mot Modo så spelade hon sin åttonde match efter comebacken.

– Det är klart att är man borta åtta veckor och opereras så är det klart att det känns, men jag lider ju inte. Det ilar till ibland, men värre än så är det inte, säger Johanna Fällman.

Men hur känns det i armen?

– Nu funkar det bra, men nu inser jag också att det inte funkade så bra först, säger Johanna Fällman och visar upp operationsärret.

Gick du på för tidigt?

– Nej inte det, men jag var väl inte hundraprocentig sett till styrkan. Fast det var aldrig någon fara för skadan som sådan.

I matchen mot Modo så spräckte hon också målnollan efter ett riktigt kanonavslut i krysset till 3–0 för Luleå.

– Jo det satt fint. Jag åkte där och kände att nu är jag någon slags Petra Nieminen, nej men ett bättre läge än så kan man nästan inte få.

Efter en mållös första period så kom Luleå ut lite mera fokuserade att skapade ett par långa anfall direkt. Till slut kom också matchens första mål och det var Viivi Vainikka som var sist på pucken.

Mindre än fyra minuter senare kom också 2–0 och nu var det Lisa Johansson som hittade det första krysset när hon bröt in från vänster. Sedan kom Fällmans kanonskott till 3–0.

Modo kunde reducera i slutet av andra perioden, men närmare än så kom aldrig gästerna.

I den sista perioden gjorde Josefine Persson matchens sista mål.

Vad säger du om matchen?

– Det är klart att vi är nöjda med en seger, men samtidigt bjuder vi in dem i matchen och Modo är så pass bra att de tar vara på sådan bjudningar.

Luleå Hockey saknade Jenni Hiirikoski, sjuk, Emma Nordin, Daniela Pejsova och Sofia Skriver, alla skadade, i matchen mot Modo.

– Det är klart att det märks oavsett vilka som är borta för alla har sina roller. Samtidigt har vi en bra bredd och det är givetvis en styrka att kunna vinna trots att vi saknar flera namnkunniga spelare, säger Fällman om de saknade spelarna.

Fakta

Luleå Hockey/MSSK-Modo 4–1

Mål: 1–0 (24.59) Viivi Vainikka (Wilma Sjölund, Noora Tulus), 2–0 (28.36) Lisa Johansson (ua), 3–0 (30.23) Johanna Fällman (Ronja Savolainen, Lisa Johansson), 3–1 (39.24) Lina Ljungblom (ua), 4–1 (42.54) Josefine Persson (Noora Tulus).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!