Erik Wikgren missar resten av grundserien

Piteå Hockeys Erik Wikgren missar resten av grundserien. Efter magnetröntgen i Umeå konstaterades att en mag och ljumskskada var så pass allvarlig att fortsatt spel närmaste tiden inte var att tänka på. "Nej, det fanns inget alternativ", berättar Erik.

Erik Wikgren på bettet

Erik Wikgren på bettet

Foto: Gunnar Westergren

Ishockey2021-10-22 20:57

Den rutinerade Piteåforwarden skulle kliva in i matchen i november. Så var första tanken när Wikgren var upptagen med husbygge och nytt jobb. Med tre ispass i benen förändrades läget när nyckelbacken Albin Thyni Johansson blev skadad veckan innan seriestart. Wikgren hoppade in på backplats.

– Man hann inte fundera så mycket. Klart att man ville hjälpa laget när läget var som det var. Och jag tycker det var roligt och inspirerande att spela back. Man är med i spelet på ett annat sätta och har ofta uppsikt över hela isen, kommenterar han.

Skador har ofta stört och förstört senaste säsongerna för Erik. Mag och ljumskproblemen gjorde sig påminda redan förra säsongen.

– Men helt plötsligt nöp det till och jag kunde knappt röra ena benet.  Nu är ordinationen så mycket stillhet som möjligt närmaste veckan och sedan börja med någon form av rehab. Det blir knappast något spel före jul och jag hoppas och tror att Piteå spelar i Allettan om jag kommer tillbaka, säger han.

Söndag eftermiddag står Kiruna AIF för motståndet i LF Arena. Det är tätt i tabellen och många som vill haka på tåget mot Allettan. Inte minst Kiruna AIF som är i desperat poängbehov.

– Jag tror att vi vinner. Jobbet över hela isen i defensiven har fungerat. Och vi har bra målvakter och är vassa i anfallszon. Det vet alla, avslutar Erik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!