Dramatiskt när Luleå vann första semifinalen

Jack Connolly blev matchhjälte när Luleå Hockey vann med 3–2 mot Frölunda i den första semifinalen i CHL.

Jack Connolly avgjorde för Luleå HF i det första mötet med Frölunda.

Ishockey2020-01-07 21:16

Den första ronden av två i CHL:s helsvenska semifinal blev en högoktanig historia med högt tempo och två riktigt bra lag.

Frölunda kom ut ganska hårt och Joel Lassinannti fick direkt bekänna färg i kassen. Men trots det frejdiga spelet av hemmalaget var det Luleå som gjorde matchen första mål – och vilket mål det var.

För Einar Emanuelssons mål var en riktig delikatess. Han fick pucken i tekningscirkeln, vände på en femöring och gjorde bort sin motståndare.

Därefter föll han själv ner på isen, mer trots att han var nere på knä  lyckades han får iväg ett skott som smet in bakom Johan Mattsson. Ett riktigt klassmål.

— Det är kul att få göra sådana mål också. Det har nog aldrig hänt förut, kommenterar Einar Emanuelsson sitt mål från en knästående position.

Efter 1–0 så tog Luleå över matchen och bara några minuter senare fick man chansen att spela fem mot tre. Då kom också 2–0 efter att Daniel Sondell fått tid att ladda bössan i slottet. 2–0 var också ställningen efter den första perioden.

Den andra perioden dominerade Luleå, men det var Frölundas backar som gjorde målen. 2–1 satte Viktor Ekbom och 2–2 stod Karl Stollery för med drygt fem minuter kvar.

Men sett över hela matchen var Luleå det något bättre laget och det skulle till slut också bli norrbottningarna som kom ur striden som segrande lag.

För med drygt sex minuter kvar av matchen fick Jack Connolly plötsligt ett helt öppet läge och ett nästan öppet mål.

— Lyckligtvis var jag på rätt plats vid rätt tillfälle, säger Jack Connolly och berömmer även sina kedjekompisar Petter Emanuelsson och Filip Hållander som stod för förarbetet.

Frölundas målvakt Johan Mattsson var ur position när pucken nådde en fri Jack Connolly.

— Det var rätt öppet, men han fick faktiskt upp klubban lite på skottet och försökte rädda.

Nästa tisdag avgörs det vilket av lagen som kommer att få spela final i CHL. Då i Luleå.

— Jag räknar med ett det blir en riktigt tuff match även på tisdag.

— Men vi spelar hemma och vi har chansen att gå till i final i CHL, avslutar Jack Connolly.

Matchfakta

Frölunda–Luleå Hockey 2–3

Målen: 0–1 (13:48) Einar Emanuelsson (Robiin Kovacs), 0–2 (17:16) Daniel Sondell (Petter Emanuelsson, Nils Lundkvist), 1–2 (23:27) Viktor Ekbom (Samuel Fagemo, Mats Rosselli-Olsen), 2–2 (34:59) Karl Stollery (Max Friberg, David Printz), 2–3 (53:35) Jack Connolly (Filip Hållander, Petter Emanuelsson).

Karl Fabricius och Luleå vann match ett mot Frölunda.