Avslöjar: Därför fick Forsberg lämna Luleå Hockey

Luleå Hockey gick under torsdagen ut med att Mikael Forsberg, av familjeskäl, har beslutat sig för att lämna sitt uppdrag som tränare och sportchef för klubbens lag i SDHL. Nu kan vi ge er sanningen om uppbrottet.

Mikael Forsberg.

Mikael Forsberg.

Foto: Montage

Ishockey2022-11-11 09:58

Det var när Fredrik Glader hösten 2019 lämnade Luleå Hockey Mikael Forsberg anställdes som sportchef och huvudtränare.

Missnöjet med hans och assisterande tränaren Oscar Häggströms ledarskap var, enligt källor med insyn i laget, stort bland spelarna under den första tiden.

Enligt spelarna vi var i kontakt med då förbättrades situationen dock efter ett möte som de hade med honom och Oscar Häggström.

De tog sig också till final den säsongen.

Matchserien HV71 avbröts på grund av det covidutbrott Sverige drabbades av i början av 2020, men de vann guld både 2021 och 2022.

Efter det första guldet utsågs han dessutom till ligans bäste tränare.

Laget inledde den här säsongen på ett imponerande sätt och vann 13 av de 14 matcher de hade innan det första landslagsuppehållet.

– De här tjejerna är aldrig nöjda, utan vill hela tiden bli bättre. Det är en ynnest att få jobba med dem, och det känns alltid kul att komma till jobbet, sa Mikael Forsberg när vi pratade med honom i början av förra veckan.

Nu har Mikael Forsberg, som inte gått att nå för en kommentar, gjort sitt i klubben.

I ett pressmeddelande som Luleå Hockey la ut på sin sajt under torsdagen uppgav de och Mikael Forsberg att han har valt att sluta av familjeskäl.

– Det har varit tufft med dubbla roller, sa Mikael Forsberg.

Så här kommenterade klubbdirektören Stefan Enbom det:

– Vi vill tacka Mikael för hans insatser och önskar han all lycka i framtida utmaningar. Han har varit högst delaktig i vår resa mot Sveriges mest framgångsrika och jämställda hockeyförening.

Men nu kan vi avslöja varför han fick lämna Luleå Hockey. Enligt flera av varandra oberoende källor berodde det på att han betedde sig på ett olämpligt sätt under en fest som laget hade efter deras senaste match. Stefan Enbom vill inte kommentera uppgifterna.

– Han har lämnat oss, och är inte längre ansvarig för vårt damlag, så jag vill inte ge några ytterligare om honom, säger han och hänvisar till klubbens pressmeddelande.

Han förnekar däremot att Mikael Forsberg fått sparken.

Ingen av de Luleåspelare vi varit i kontakt med har velat kommentera uppgifterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!