K4 måste byta hall: "Tror vi hittat en bra lösning"

K4 IF kommer inte spela innebandy i ND-hallen kommande säsong. När militärbasen stänger för allmänheten måste klubben flytta sina hemmamatcher.

Andreas Bäcklund är spelande tränare i K4 IF som måste flytta sin tränings- och matchverksamhet kommande säsong. (Arkivbild)

Andreas Bäcklund är spelande tränare i K4 IF som måste flytta sin tränings- och matchverksamhet kommande säsong. (Arkivbild)

Foto: Per Sandberg

Innebandy2020-08-20 11:22

Det är på grund av coronakrisen som K4:s innebandyherrar stoppas från att vistas i sporthallen som ligger inom militärt skyddsområde. Därför har försäsongsträningen kommit igång senare än planerat.

Istället kommer laget att träna och spela matcher i hallen vid Camp Gielas. Där är det många som tampas om bokningarna.

– Det har varit svårt att få loss halltider. Vi har fått bryta lite arm med andra föreningar och idrotter för att få ihop det, säger spelande tränaren Andreas Bäcklund och fortsätter: 

– Alla har fått hjälpas åt, men nu tror jag att vi hittat en bra lösning. Vi tjuvstartade med lite lätt träning i tisdags och kommer köra för fullt från och med måndag.

Tidigare var det osäkert om K4 IF ens skulle få ihop ett division 2-lag kommande säsong. Nu är laget anmält till seriespel och ska spela premiär hemma mot Kiruna den 5 oktober.

– Vi kommer absolut att ha ett lag. Det råder inga tvivel om. Däremot har vi många "deltidare", alltså spelare som ska försöka ställa upp så mycket de kan. Laguppställningen kommer nog vara ganska annorlunda från match till match, säger Andreas Bäcklund.

Tidigare har han även hjälpt till runt Argentum/K4:s damlag.

– Men nu har Argentum fått ihop folk till ett eget lag. Det kanske finns någon härifrån (Arvidsjaur) som kommer att börja där, men tidigare hade vi många som var upptagna med jobb och familjepussel och inte kunde spela fullt ut. Jag tror inte att de kommer åka till Arjeplog och spela där heller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!