Blandade känslor när Wibax vann: "Inte påkopplade"

Wibax Piteå tog tredje raka segern i innebandyns division 1 Norra Norrland när man besegrade Holmsund med 4–3 på bortaplan. Men trots vinstraden finns det saker att jobba på. "Vi är inte riktigt påkopplade och brister i kvalitén", säger tränaren Jonas Karlsson

Wibax Piteå tog tredje raka segern. (Arkivbild).

Wibax Piteå tog tredje raka segern. (Arkivbild).

Foto: Gunnar Westergren

Innebandy2020-11-01 15:36

Wibax, som i våras åkte ur allsvenskan, ska snabbt ta sig tillbaka till den näst högsta innebandydivisionen.

Men vägen dit är lång – och det finns mycket att jobba på. 

– Att gå upp en serie direkt efter man åkt ur är svårt. Det går inte att trampa sig igenom en serie. Utifrån är vi favoriter men det gäller för oss att gå in i vår bubbla och börjar göra det vi ska, säger Karlsson och fortsätter: 

– Trots att vi vinner är vi inte riktigt påkopplade och brister i kvalitén. Vi är inte riktigt där och det blir svårt när vi möter bättre motstånd som Holmsund till exempel. Jag upplevde lite grann att vi nästan blev tagna på sängen. Holmsund var grymma och då har vi inte råd att inte vara på plats. 

Hur ska ni bli mer påkopplade?

– Det är den gamla klyschan: som man tränar spelar man. Det är bara att nöta på och ha den inställningen och det kommer ge väldigt mycket i slutändan. Men jag tycker att vi blir bättre för varje vecka och så klart är målet att ta sig tillbaka, men vi har lagt upp säsongen efter olika delmål och just nu är det att vinna matcher, berättar Karlsson. 

Och vann gjorde man mot Holmsund. 

Men det var hemmalaget som tog ledningen i mitten av den första perioden. En ettmålsledning som stod sig perioden ut.

Sedan kom Wibax tillbaka. 

Och som man gjorde det. 

Piteålaget smällde dit fyra mål på lika många minuter i inledningen av den andra perioden. 

– Där hade vi en riktigt bra period i matchen. Vi sa i omklädningsrummet i paus att inte stressa upp oss och att spela enkelt. De målen vi gör är skolexempel på enkla mål och då är vi riktigt, riktigt bra. Men tyvärr släpper vi in ett riktigt onödigt mål med tio sekunder kvar (av perioden), säger Karlsson. 

Holmsund fick sedan in ytterligare en reducering med fem minuter kvar av matchen. 

Det blev nervöst i Wibaxlägret. 

– De (Holmsund) fick mycket energi av det sena målet och stoppade in deras mer namnkunniga spelare. Jag tycker inte alls att vi hade den kontrollen vi borde haft. Men vi löste det till slut och jag är otroligt glad att vi vann, säger Karlsson. 

Nu väntar en veckas spelledigt för Wibax innan man tar emot Gimonäs på Norrmalmia om två helger. 

Målskyttar Wibax: Oskar Forsgren, Alvin Ahlqvist, Tobias Wiklund, Elias Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!