Inför mötet med PIF – backen till Real Madrid

På söndag ställs Piteå IF mot Växjö i damallsvenskan. Nu säljer Växjö sin nigerianska VM-back till Real Madrid.

12 september 2019 08:25

Den nigerianska VM-backen Osinachi Ohale lämnar damallsvenska Växjö med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier. Ohale har värvats till CD Tacón, som nästa år byter namn till Real Madrid.

– För Osinachi går en dröm i uppfyllelse och för oss bidrar försäljningen till ett välbehövligt kassatillskott som hjälper oss att säkra fortsatt elitlicens, säger Växjös sportchef Johnny Lindman till Smålandsposten.

Den 27-åriga försvararen spelade samtliga fyra VM-matcher för Nigeria i somras. Växjö vill inte uppge hur stor övergångssumman är, men medger att klubben fick bra betalt med tanke på att Ohales kontrakt går ut efter säsongen.

– Ja, och just med tanke på att bara sex matcher återstår av säsongen vill jag påstå att vi fått unikt bra betalt. Men Tacón har varit väldigt måna om att få Ohale spelklar så snabbt som möjligt.

I Madridklubben blir Ohale klubbkamrat med den svenska landslagsduon Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson.

Växjö har under året sålt flera spelare för att försöka rädda sin svaga ekonomi. Tidigare under sommaren såldes mittfältsstjärnan Jelena Cankovic och målskytten Anna Anvegård till Rosengård.

(TT/PT)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!