Rycket som bäddade för Lillpites tredje vinst

Lillpite tog säsongens tredje seger i handbollens division 1 efter 25-23 (14-7) mot Bodens HK.- Vår första halvlek var mycket bra, tyckte hemmatränaren Andreas Wiklund.

Moa Thelin var effektiv på linjen när Lillpite vann mot Bodens HK i handbollens division 1.

HORTLAX2013-03-18 04:44

Lillpite ledde i paus med 14-7.

Det stora rycket kom under några lyckominuter när 4-4 blev 11-4. Bland annat tack vare storspel av målvakten Rebecca Strandberg.

Men det gick inte lika enkelt under andra halvlek.

Boden kröp allt närmare. 17-9 blev 18-12 och 19-13 förvandlades till 20-17.

Tappade fokus
- Vi tappade fokus, förklarade Andreas.

Som minst skiljde två mål: 22-20.

- Men då lyckades vi hitta en växel till, sa Andreas Wiklund. Starkt av tjejerna att ta sig samman.

Två snabba mål betydde 24-20 och då kunde hemmalaget andas ut. Efter 25-21 putsade Boden till förlustsiffrorna men var aldrig nära.

Vinsten betydde att Lillpite passade Boden i tabellen.

- Vi vann även bortamötet, sa Wiklund.

Moa Thelin gjorde ett bra jobb på linjen och noterades för sex mål.

Bra i målet
- Hon var riktigt bra, berömde tränare Wiklund. Beatrice Vinbergs första halvlek höll också hög klass.

Rebecca Strandberg storspelade i målet före paus. Boden kom till bättre avslut i andra halvlek.

Sanna Karlsson blev mållös men låg bakom mycket som spelfördelare.

Klara Lindström är tillbaka efter skada. I slutet av matchen klev hon fram och satte några viktiga straffar.

Lillpite avslutar säsongen med en bortamatch i Kiruna.

- Tyvärr krockar den med en DM-match men vi ska åka upp och göra vårt bästa, sa Andreas Wiklund.

De flesta i Lillpite gör sin första säsong i seniorhandboll och har vuxit en klass efter höstomgången.

Lillpites målskyttar: Johanna Wiklund 6, Moa Thelin 6, Sanna Magnusson 4, Beatrice Vinberg 4, Klara Lindström 3, Stina Gustavsson och Camilla Holmström.