Lillpite på väg mot kval: "Ingenting vi pratat om"

Lillpite IF innehar just nu en kvalplats i handbollens damtvåa. Men om laget vill ta steget upp i ettan är oklart. "Det är ingenting vi har pratat om", berättar tränaren Camilla Holmström.

På lördag möter Lillpite serieledaren Gimonäs på hemmaplan. Samtidigt ställs Strömnäs mot Härnösand – som är Lillpites största hot i kampen om kvalplatsen. (Arkivbild)

På lördag möter Lillpite serieledaren Gimonäs på hemmaplan. Samtidigt ställs Strömnäs mot Härnösand – som är Lillpites största hot i kampen om kvalplatsen. (Arkivbild)

Foto: Andreas Elvstrand

Handboll2022-02-18 06:30

På onsdagskvällen tog Lillpite derbyrevansch mot Strömnäs och befäste sin andraplats i division 2 norr. 

Andraplats är lika med kvalplats – men det är inte säkert att Lillpite kommer att kvala även om man skulle behålla sin position i tabellen hela vägen in i mål.

– Vi har inte haft någon uttalad målsättning med säsongen. Vi har egentligen aldrig diskuterat huruvida vi vill kvala eller försöka gå upp i division 1. Det är ingenting vi har pratat om, säger Camilla Holmström och fortsätter: 

– Vi har fått frågan förut några gånger när vi slutat på andra plats och fått möjlighet att kvala, men då har vi aldrig valt att göra det. Vi får se hur det blir nu. Jag tänker att det är något vi får ta ställning till när det närmar sig i så fall.

undefined
Camilla Holmström var spelande tränare när handbollssäsongen började, men är numera "bara" tränare. (Arkivbild)

På lördag ställs Lillpite mot serieledaren Gimonäs hemma i Björklunda. 

– De har vunnit alla sina matcher och är såklart ett bra lag, men ingenting är omöjligt. Jag tror på tjejerna, säger Holmström. 

Dessvärre får Lillpite klara sig utan Pernilla Fahlgren som bröt fingret i matchen mot Strömnäs och väntar på operation. Även Linda Grönlund, som utgick med stukad fot, är högst tveksam. 

Däremot kan Ida Tornberg – som missade derbyt med förkylningssymptom – kanske delta. 

– Hon har inte varit speciellt sjuk, men i de här tiderna vill man ju inte chansa. Hon behöver såklart vara symptomfri, men vår förhoppning är att hon kan spela på lördag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!