Ridderstråle sexton hundradelar från distriktsrekordet

Piteenergispelen lördag och söndag stavades folkfest. "Ett mycket lyckat arrangemang", kommenterade Peter Ridderstråle, Piteå IF.

18-årige Felix Ridderstråle var nära att slå distriksrekordet på distansen 200 meter.

18-årige Felix Ridderstråle var nära att slå distriksrekordet på distansen 200 meter.

Foto: Privat

Friidrott2022-11-20 20:44

Piteenergispelen såg hela 320 deltagare som sammanlagt svarade för hela 1200 individuella starter. Och då har inte arrangörerna räknat in stafetterna som höll igång i över en timme.

– Vi är lite färre som alla andra sporter efter covid. Ifjol hade vi 360 starter. 

Tävlingen pågick från tidig morgon till långt in på aftonen under dagarna två, lördag och söndag. Det kryllade av människor i alla åldrar i Piteenergi arena.

– Mest ungdomar och småttingar. Det här är Norrlands största friidrottstävlingar. En stor folkfest med mor och farföräldrar. Ledare och deltagare från Finland och Norge, men mest från Sundsvall och norrut. Många från friidrottsgymnasiet i Umeå deltog också, berättar ledaren Peter Ridderstråle.

– Den här tävlingen skulle inte gå att genomföra utan alla ideellt arbetande ledare som ställer upp. Det är det som möjliggör arrangemanget, understryker Ridderstråle.

PIF-löparen Felix Ridderstråle sprang 200 meter på tiden 22,94. Sexton hundradelar från distriktsrekordet för män. På den noteringen placerar han sig fyra i länsstatistiken. Han ligger på samma plats över distansen 400 meter.

Banan i inomhusarenan i Piteå har snäva kurvor. Ingen snabb bana således. Det troliga är att Stefan Heinås distriktsrekordet rykt på en bana som den i Umeå.

Stefan Heinås, Ruben Norlin, Stefan Utsi toppar listan och nu alltså med 18-årige Felix Ridderstråle som går tredje året på friirdottsgymnasiet i Umeå hack i häl.

Resultat från tävlingarna hittar Ni på EasyRecord

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!