PIF Friidrott erbjuder provträning för barn

På tisdagar kan barn mellan 6-12 år testa på friidrott på LF Arena hela sommaren. Elva stycken barn deltog när PT var på besök. "Kul att röra på sig", säger deltagaren Anna.

Svanskull som uppvärmning.

Svanskull som uppvärmning.

Foto: William Sjögren

Friidrott2021-07-18 15:30

Varje tisdageftermiddag hela sommaren kan barn mellan 6 till 12 år testa på friidrott på LF Arena. Det är Piteå IF Friidrott som arrangerar aktiviteten tillsammans med Piteå kommun.

Det är tredje sommaren i rad PIF erbjuder prova på träningen.

– För tre år sedan fick vi en förfrågan från Piteå kommun om vi ville hålla i den här verksamheten. Det blev väldigt uppskattad och sedan har vi kört på varje sommar sedan dess, säger friidrottstränaren Adam Hellgren.

Så det har varit ett stort intresse?

– Det började lite trögt men sedan har det blivit mer och mer. I sommar har vi legat på mellan tio till 18 barn. När vi började här var det kanske tre eller fyra stycken. Just nu är det faktiskt ett väldigt högt tryck i föreningen i de yngre åldrarna.

Barnen får prova på olika moment inom friidrotten. När PT var på besök var det mycket lek och löpning.

– Vi brukar variera där barnen får testa på lite olika grenar och event. Till exempel har vi tidigare kört lite längdhopp, höjd och kastat något som heter vortex och är spjutförberedande, säger Hellgren.

9-åringarna Tuva och Anna testade på friidrotten för andra gången den här sommaren. 

– Jag tycker att stafetten och hinderbanan var roligast. Det var kul när man skulle springa med höga knän. Det är kul att röra på sig, säger Anna.

Kompisen Tuva håller med och tillägger:

– Sedan är det också väldigt roligt att bara springa runt löparbanan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!