– Vid tiotiden på morgonen började hallen plötsligt falla ihop, berättar Per Löfgren som är Ljusdals IF:s klubbchef. Just nu har vi ingen aning om orsaken.
Det har snöat mycket i området senaste tiden.
– Visst kan snön på något sätt påverkat men jag vill inte föregå en undersökning.
I Ljusdal är det fotbollsföreningarna som byggt och bekostat hallen bland annat med bidrag från arvsfonden. När hallen sjönk ihop betyder det mycket jobb för Per Löfgren och hans hjälpredor.
– Vi ska skotta av duken så snabbt som möjligt för att försöka se vad som orsakade att den rasade ihop. Sedan ska vi få upp hallen så snabbt som möjligt. Men vi måste också kontakta försäkringsbolag, berättar Peter Löfgren.
Kan det vara sabotage?
– Det vill vi helst inte tro. Hallen började falla ihop tidigt på morgonen så det verkar inte troligt.
Ryktet säger att det var andra gången luften gick ur hallen.
– Ett missförstånd, säger Peter Löfgren. När vi skulle resa hallen första gången var vi tvungen att släppa ut luften för att förbättra ett isoleringsarbete.
Hallen i Ljusdal står uppe året runt. I Piteå är planen att ta ner den varje vår och sätta upp den under hösten.
– Vi valde att låta hallen stå uppe. Dels är det oerhört mycket jobb att ta ner och sätta upp hallen, dessutom blir det mycket slitage.
Ångrar ni hallbygget?
– Absolut inte. Den är en central del i vår verksamhet, säger Per Löfgren innan han återgår till skottandet.
Per Lenndin är projektledare för övertryckshallen i Piteå:
– Visst är det oroande att höra att hallen rasat ihop. Vi ska ta kontakt med de ansvariga i Ljusdal för att få veta vad som är orsaken.
Sven Cahling är ordförande i Ljusdals IF:– Det positiva mitt i eländet är hur folk ställer upp. Många ringer och hör hur de kan hjälpa till, om de kan skotta eller komma med mackor.