Volleyträffen räddade värdefulla poäng för ÄIF

1–0-segern över Öjebyn/Infjärden satt långt inne, men Amanda Åkerlunds sköna volleyträff räddade tre poäng för Älvsby IF i racet om uppflyttning till division 1. "Kul att vi har chansen", säger hon.

Älvsbyn är med i striden om uppflyttning till division 1 nästa säsong.

Älvsbyn är med i striden om uppflyttning till division 1 nästa säsong.

Foto: Andreas Elvstrand

Fotboll2022-08-24 13:52

Älvsbyn var förberedda på att matchen mot Öjebyn/Infjärden kunde bli tuffare än tabellen i division 2 talade för. Jumbon hade nyligen hållit nollan i 70 minuter mot topplaget Assi innan man till slut fick se sig besegrat med 0–2. 

Och jodå, även Älvsbyn skulle tvingas slita hårt på Björklunda. 

– Vi gör en bra match men hade kunnat sätta lite fler chanser. Vi hade lite stolpskott och sådär, så jag tycker att det borde kunnat bli fler mål. I alla fall i första halvlek, menar yttermittfältaren Amanda Åkerlund. 

Alltjämt var det i första halvleken matchens enda mål kom. Och det var just Amanda Åkerlund som höll sig framme efter ett fint anfall. 

– Vi får ett inkast där en av våra spelare passar tillbaka till hon som kastade. Sedan kommer ett inlägg och jag skjuter in bollen på volley. 

Låter som ett snyggt mål? 

– (skratt) Kanske, jag vet inte. Det var kanske lite tur också. 

Eftersom att serieledaren Notviken och tabelltrean Trångfors är andralag med sina A-lag i division 1 får de inte klättra i seriesystemet. Det innebär att striden om uppflyttning till division 1 främst står mellan Assi (26 poäng) och Älvsbyn (23). 

– Det blir såklart en tuff kamp, men det är kul att vi har chansen, tycker Amanda Åkerlund. 

När Älvsbyn och Assi möttes för en dryg vecka sedan blev det 0–0 och delad poäng. Närmast, på lördag, spelar Älvsbyn hemmamatch mot nästjumbon Gammelgården. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!