TV: Vilt jubel i Piteå när osannolika målskytten avgör

En rysare i bottenstriden. Då frälste Viktor Steen Piteå IF med två mål på fyra minuter – matchens enda dessutom.
– Det var inte i går, kan jag säga, säger matchhjälten om sina dubbla mål.

Viktor Steen nickade Piteå till segern.

Viktor Steen nickade Piteå till segern.

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Fotboll2024-10-13 19:20

Det spelades nervkittlande fotboll på Tibblevallen strax norr om Stockholm på söndagseftermiddagen. Både Piteå och Täby stretar för sin fortsatta existens i ettan norra, en kamp där varje poäng är värd sin viktig i guld.

Nerverna till trots så visade båda lagen prov på fin fotboll i öppningshalvleken. Piteå med några fina chanser i början ett fint rull inom laget. Täby med spetsiga kontringar på det.

Men inget renderade i något mål förrän Viktor Steen inte bara visade pannben utan även började använda det till att nicka in bollar med.

 Först satte han 1–0 till Piteå efter 38 minuter, detta på en hörna från vänster. Bollen landade strax efter första stolpen, och nickades vidare mot den bortre, av Steen.

Var hörnan inövad?

– Ja, mer eller mindre, vi har olika varianter, nu ska jag inte avslöja mer men det var en utav de vi har, säger Viktor Steen och fortsätter:

– Jag stod utan markering och kunde löpa in.

Det såg Fredrik Johansson.

– Ja, då vet man, har han bollen vid fötterna så är det bara att löpa in.

Stort jubel, förstås, och det skulle jublas ännu mer bara fyra minuter senare.

Då kom ett inlägg in, från vänster, och nickskarvades först Alex Brilhante, därefter av Viktor Steen – ner mot bortre högra burgaveln igen.

– Vi spelade ut den på bortre kanten, ”Henkes” (Henrik Millbert) kant, han spelar den till ”Fredde”.  Det kommer en boll, som Alex Briljante nickskarvar bakom perfekt.

Viktor Steen skarvade vidare med huvudet, så två nickar senare låg bollen i mål till 2–0.

– Den går in perfekt vid bortre gaveln. Första var lite närmare målvakten.

När gjorde du två mål senast?

– Det var inte i går, kan jag säga. Senast jag gjorde två mål var i Gothia Cup när jag var 15 år. Det satt fint då med, men det var ännu bättre i dag. De två viktigaste målen jag gjort i min karriär med vad de kan betyda.

Vad kan de betyda?

– Att vi ger oss själva chansen att klara de mål vi satt upp och det är att hamna på rätt sida strecken.

Han spelar vanligen mittback, när han är uttagen i startelvan.

– Nu fick jag spela wingback till höger.Med den sjukt fina inläggsfot, som ”Fredde” har, ska vi kunna göra fler mål hans inlägg. Och jag vet att jag kan vara ett hot på fasta.

PIF avancerar i tabellen och är nu uppe på kvalplatsen för att hålla sig kvar i serien. Täby är tre poäng bakom och Eskilstuna två.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!