Storfors fortsätter förstärka – målfarlig forward klar

Storfors AIK:s division 2-lag värvar sin andra spelare denna vecka. Nu är det den förre IFK Luleå-forwarden Oscar Faulds som har skrivit på för Storfors. "Vi har länge varit på jakt efter honom" säger en nöjd sportchef, Stefan Vikström.

Oscar Faulds (i mitten) gjorde mål för IFK Luleå mot Piteå IF i fjolårets DM-final. Nu spelar han för Storfors AIK resten av säsongen.

Oscar Faulds (i mitten) gjorde mål för IFK Luleå mot Piteå IF i fjolårets DM-final. Nu spelar han för Storfors AIK resten av säsongen.

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Fotboll2023-06-07 18:00

Sporten skrev igår att SAIK hade värvat den centrala mittfältaren Vilgot Hedenroth, 21 år, från Stockholmsklubben Bele Barkaby i division 4.

Nu kommer en till 21-åring (född 2002) till klubben i form av Oscar Faulds.

Han spelade 17 matcher med IFK Luleå i tvåan under fjolårssäsongen och gjorde åtta mål. Faulds gjorde även ett av målen när IFK besegrade Piteå IF i DM-finalen i september.

Redan inför fjolåret provspelade han faktiskt med Storfors.

– Vi har länge varit på jakt efter just honom och med hans speed i djupled och målfarlighet kommer han göra oss starkare, spetsigare och erbjuda fler möjligheter att göra mål på, säger Stefan Vikström.

Under provspelet ifjol öste han in mål.

– Vi hade en match där det blev åtta mål totalt och Oscar, som bytte lag efter halva tiden, gjorde sju av dem, berättar Vikström.

Den här säsongen har Oscar Faulds spelat med Hudiksvalls FF i division 2 Norra Svealand. Men det blev inte mer än fem matcher där. Nu har han flyttat till Piteå.

SAIK ligger precis ovanför kvalstrecket och har en väldigt viktig match hemma mot tabelljumbon Ytterhogdal på söndag. Men då är inte Faulds med.

– Tur att alla vägar leder till SAIK för efter en vår i Hudiksvall har han nu hittat hit. Oscar kan inte vara med redan i helgen men är spelklar från och med 14 juni. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!