Rekordstor trupp när Storfors tar sig an ettan

Storfors vann division två i höstas efter en rysare. Nu tar sig klubben an ettan med en rekordstor trupp. "Vi ser verkligen fram mot premiären på Långfredagen", säger tränaren Urban Marklund.

Drygt trettio av den 38 tjejer starka truppen var på plats i airdomen under tisdagspasset.

Drygt trettio av den 38 tjejer starka truppen var på plats i airdomen under tisdagspasset.

Foto: Bo Lundkvist

Fotboll2022-04-12 20:21

Storfors möter en annan nykomling, Heffnersklubben.

– Vet inte så mycket om det laget mer än att det handlar om en renodlad damförening som endast släppte in åtta mål i seriespelet förra säsongen, berättar Marklund.

Premiären spelas redan klockan tolv på LF Arena, långfredag.

– Heffernersklubben ville det och våra tjejer också. Då får alla chans att fira en längre påsk, förklarar Marklund som managerar laget tillsammans med Jonas Sandlund och målvaktsansvariga Ulrica Pettersson.

Kollar man på svenska fotbollsförbundets officiella hemsida finner man hela 58 spelare namngivna i SAIK-truppen.

– Det stämmer inte. Det är många namn som spelat med oss tidigare och fortfarande har kvar licensen i den listan, men vi är 38 spelare i truppen. Vi kommer att behöva alla. Förutom division ett är vi med i trean också. Vi är lika många som ifjol när vi spelade i tvåan och fyran. Och då behövdes alla. Ett par studerar i Umeå, ett par kommer att börja där till hösten, några ska göra värnplikten och sedan kommer avstängningar och skador. Så är det och brukar vara, kommenterar Marklund som inte räds utmaningen att hålla den stora gruppen på gott humör även om några kommer att få nöta bänk. 

– Den problematiken finns väl i de flesta lag. Vi har väl klart för oss hur sju elftedelar av startelvan på fredag kommer att se ut. Sedan är det många spelare som är aktuella för de fyra andra platserna och de övriga till premiären, säger Urban Marklund.

Storfors tog steget upp med ett par spelare som hade division ett-rutin innanför västen. Tillskotten från Piteås allsvenska F19-lag och några av Infjärdens rutinerade äss lägger grund till viss optimism.

– Men visst kommer det att bli tufft. Det gäller att göra jobbet i varje match, kommenterar en av lagets rutinerade "morsor", Sanna Karlsson.

Hon har spelat med Storfors tidigare, men senaste säsongerna i Infjärden. Den sista startade och avslutade hon mellan en graviditet.

– Skadade knä´t i slutet av förra säsongen, men det är bra nu. Har haft mer problem med en hälsena och underlaget här i airdomen är för hårt. Heden och LF Arena passar mig betydligt bättre, berättar Sanna under träningspasset i fotbollstältet.

En bit längre bort stretchar Elin Olsson.

– Sanna och Elin Olsson står för massor av rutin och har tillsammans med Elin Wikgren ledaregenskaper som kommer att bli nyttiga för oss, kommenterar Urban Marklund.

Spelartruppen:

Moa Bergman, Ellen Björkman, Vilja Engström, Emilia Forsman, Mathilda Franklin, Hilda Granberg, Maren Hasselbusch, Nadja Hedlund, Tyra Hofslagare, Julia Holm, Ellen Holmström, Alma Hylander, Emma Johansson, Sanna Karlsson, Alice Kämpeberg, Sara Landin, Maja Lundquist, Ida Löfgren, Alva Marklund, Rebecca Marklund, Ilse Müller, Agnes Namutosi, Jenny Nilsson, Nelly Nilsson, Tyra Nilsson, Alva Nordsvahn, Elin Olsson, Emma Pettersson-Ek, Jonna Sandlund, Leonora Tafvelin, Hanna Westbom, Maja Westerberg, Elin Wikgren, Klara Viklund, Edith Åhlund, Linda Öhlund, Amanda Öhman och Alva Ölund.

Följande lag är med i division ett norra där ett av de tolv gängen tar steget upp i elitettan. Sex åker ur och ett får kvala för ny biljett när serierna ska göras om från sex till tre: Alnö, Bergnäset, Heffnersklubben, Härnösand, IFK Östersund, Huge, Notviken, Själevad, Sunnanå Trångfors, Umedalen och Storfors. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!