Ras och rött kort för Storfors mot topplaget

I en timme var det rätt så jämnt mellan Storfors och Team TG i division 2-fotbollen. Sedan kom raset – Storfors släppte in tre mål och Ovie Richards drog på sig rött kort. "Från ingenstans tappar vi matcherna, det är för dåligt" säger Oscar Faulds som gjorde hemmadebut för SAIK.

Ovie Richard (till vänster i blått) fick först ett gult kort och sedan ett rött efter protester i slutet av matchen.

Ovie Richard (till vänster i blått) fick först ett gult kort och sedan ett rött efter protester i slutet av matchen.

Foto: Micke Lindgren

Fotboll2023-06-22 23:07

Förlust med 0–4. Så slutade matchen för Storfors som ändå bara låg under med 0–1 efter en timmes spel.

– Det ser bra ut ganska länge, det gjorde det i förra matchen också som vi ledde. Men från ingenstans tappar vi matcherna, det är för dåligt fokus och vi tappar huvudet. Det är mentalt, säger anfallaren Oscar Faulds efter andra matchen i SAIK-tröjan.

Tappade huvudet gjorde definitivt SAIK:s målkung Ovie Richard som protesterade efter en utebliven frispark i 81:a minuten. Han gav sig inte efter det gula kortet och fortsatte visa sitt missnöje så domaren plockade fram det röda kortet.

Ställningen var då 0–3 så det påverkade inte matchen, men Richards blir ju avstängd i derbyt mot Bergnäset i nästa match.

undefined
Oscar Faulds, ny i Storfors AIK

Oscar Faulds kom till SAIK nyligen efter en flytt från Hudiksvall.

Hur kom det sig?

– Jag var här på provspel för 1,5 år sedan och blev bra bemött. När jag kände att jag inte fick den speltid i Hudiksvall som jag blev lovad ville jag lämna. Då var Storfors sugna på mig och det blev en bra lösning.

Oscar Faulds spelade med IFK Luleå ifjol och gjorde bland annat ett mål i DM-finalen mot Piteå IF. Men han lämnade IFK efter säsongen.

– Jag siktade på spel i ettan och det fanns ett visst intresse därifrån men vissa omständigheter gjorde att det inte blev av. Därför valde jag Hudiksvall istället.

Nu är det dock Storfors som gäller.

Vilka ambitioner har du här?

– Bara att få spela så mycket som möjligt så får vi se vart det leder sedan.

Och Faulds tror på sitt nya lag även om det har börjat med två förluster för honom.

– Kapaciteten har vi, vi ledde förra matchen och idag spelar vi bättre än dem i vissa delar. Det finns absolut hopp men det har inte klickat för oss just nu. Alla kan göra det bättre än så här, även jag.

Nu väntar uppehåll för SAIK fram till 31 juli.

undefined
Oscar Faulds, ny i Storfors AIK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!