Planen som ska få Storfors att hänga kvar

Storfors AIK:s tränare avgick. Då gjorde klubben som vanligt. Vände sig till Peter Berglund. "Nu handlar det om att få upp motivationen hos killarna och ha roliga träningar", säger han.

Peter Berglund (till vänster) tog över sysslans som huvudtränare efter Martti Tikkanen. (Arkivbild)

Peter Berglund (till vänster) tog över sysslans som huvudtränare efter Martti Tikkanen. (Arkivbild)

Foto: PT

Fotboll2021-11-05 08:08

När Saik och Martti Tikkannen inte kom överens om en fortsättning över säsongens fyra sista matcher behövde Saik inte vända sig långt bort för att hitta ersättaren.

Peter Berglund fanns redan i laget som assisterande tränare och har varit involverad som det men även huvudtränare under flera säsonger.

Nu rycker han ut och tar huvudansvaret igen.

– Inför den här säsongen hade jag tänkt ta ett sabbatsår, men så fick vi platsen i division 2 och så blev det inte av, säger Berglund.

Fyra omgångar återstår. Serien avslutas 27 november och Storfors är en poäng ovanför nedflyttningstrecket där åtminstone sex lag är inblandade i bottenstriden.

– Vi har allt i egna händer och killarna vet vad som krävs. Oavsett vem som är tränare måste de göra jobbet. Därför har vi jobbat mycket med att få upp motivationen på träningarna, ha roligt och få fram attityd. Det har saknats lite att någon tar tag i spelet på planen. Nu har det sett bättre ut senaste tiden.

Det är också på motivation och glädje lägger fokus. Inte att lägga om grundspelet med bara några veckor kvar av säsongen.

– Jag försöker avdramatisera allt. Vi har fokus på det vi kan påverka men jobbar med glädje i truppen. Vi ska jobba som ett lag likt vi gjorde så bra tidigare under säsongen. 

På söndag väntar seriefemman Stöde på hemmaplan. Matchen inleds klockan 12 och tv-sänds på vår sajt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!