PL-stjärnan tränar efter kidnappningsdrama

Liverpool-spelaren Luis Díaz kidnappade pappa kommer att släppas "så snart som möjligt", rapporterar <a href="https://www.reuters.com/world/americas/colombias-eln-guerrillas-says-kidnapped-father-soccer-star-luis-diaz-will-be-2023-11-02/">Reuters</a>. Díaz har också återvänt till träning och enligt tränaren Jürgen Klopp är det upp till honom om han är redo för helgens Premier League-match mot Luton.

Luis Díaz under Liverpools Europa League-match mot Toulouse i oktober. Arkivbild.

Luis Díaz under Liverpools Europa League-match mot Toulouse i oktober. Arkivbild.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2023-11-03 10:55

Det var förra veckan som Díaz mamma och pappa kidnappades i hemlandet Colombia. Enligt lokala medier befann sig föräldrarna vid en bensinstation när de fördes bort av beväpnade män på motorcyklar. Sedan dess har ett sökande pågått. Mamman kunde räddas efter några timmar men sökandet efter fadern har fortsatt.

Den colombianska regeringen har bekräftat att det är ELN-gerillan som ligger bakom kidnappningen.

"Vi kräver att ELN omedelbart släpper herr Luis Manuel Díaz. Från och med nu är de helt ansvariga för att säkra hans liv", säger Otty Patiño som leder den delegation som förhandlar med gerillan.

Nu skriver Reuters att fadern kommer att släppas. En representant från ELN-gerillan säger att detta kommer ske "så snart som möjligt".

Luis Díaz själv har inte uttalat sig om händelsen. Hans klubblag Liverpool har i ett kort uttalande på sin webbplats skrivit att de känner till en "pågående händelse" kring Díaz familj.

Bekymmersam situation

Inför förra helgens Premier League-match mot Nottingham (3–0), som Díaz inte var med i, uttalade sig Liverpools tränare Jürgen Klopp om situationen.

– Luis Díaz privata situation är bekymmersam för oss alla. Det har varit en tuff natt. Jag har varit med om en så speciell uppladdning. Det är en upplevelse jag inte önskade, sade tysken.

Pressar honom inte

På en presskonferens under fredagen säger Klopp att Díaz återigen tränar med laget. Huruvida han är aktuell för spel redan till söndagens ligamatch mot Luton är upp till Díaz själv.

"Jag kommer inte att pressa honom till något", säger Klopp enligt Liverpools webbplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!